Πολιτική

Δένδιας για τις απειλές πολέμου από την Τουρκία: Οι νοοτροπίες Βόρειας Κορέας δεν μπορούν να υπεισέλθουν στο ΝΑΤΟ

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο Νίκος Δένδιας για να λάβει μέρος στο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατά την έλευσή του στο χώρο του Συμβουλίου, ο κ. Δένδιας καταδίκασε τις «πολεμικές απειλές» της Τουρκίας κατά τυης Ελλάδας, ενώ τοποθετήθηκε και για το Qatargate.

«Είναι απαράδεκτο και καθολικά καταδικαστέο να διατυπώνονται απειλές για πυραυλική επίθεση εναντίον της Ελλάδας από σύμμαχο χώρα, μέλος του ΝΑΤΟ. Οι νοοτροπίες Βόρειας Κορέας δεν μπορούν και δεν πρέπει να υπεισέλθουν στην Βορειοατλαντική Συμμαχία» ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών.

Σε ερώτηση για το σκάνδαλο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την εμπλοκή της Εύας Καϊλή, ο κ. Δένδιας ήταν λακωνικός: «Όπως είναι γνωστό, διεξάγεται αυτή τη στιγμή μια έρευνα για ιδιαίτερα σοβαρά αδικήματα. Πρέπει όλοι να το σεβαστούμε».

Σημειώνεται πως τα θέματα προς συζήτηση της ημερήσιας διάταξης του ΣΕΥ είναι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία (όπου στην αρχή της συζήτησης θα συμμετάσχει μέσω τηλεδιάσκεψης και ο ΥΠΕΞ της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα) και η κατάσταση στο Ιράν.

Δημοφιλέστερα

To Top