Πολιτική

Ευρωκοινοβούλιο: Κινητικότητα για καθαίρεση Καϊλή από την αντιπροεδρία, βλέπει ο Παπαδημούλης

Προσπάθειες για την καθαίρεση της Εύας Καϊλή από τη θέση της Αντιπροεδρίας του ευρωκοινοβουλίου παρατηρεί ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και επίσης αντιπροεδρος, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Όπως αναφέρει σε ανάρτηση του, υπάρχει έντονη κινητικότητα για την καθαίρεση της, το οποίο είναι αίτημα και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, χαρακτηριστικό ειναι το παράδειγμα των πρασίνων.

Σύμφωνα με τους κανόνες του ΕΚ, απαιτείται πρώτα απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων με πλειοψηφία 60% και μετά έγκριση από την Ολομέλεια με τα 2/3.

Υπενθυμίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ, έχει ζητήσει να παραδώσει την έδρα της η κ. Καϊλή. Σε αυτήν την περίπτωση, την θέση της στο ευρωκοινοβούλιο παίρνει ο 3ος του ψηφοδελτίου, ο Νίκος Παπανδρέου. Βάση του κανονισμού του ευρωκοινοβουλίου, σε περίπτωση αποχώρησης ευρωβουλευτή από το Κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής περιόδου, αντικαθίσταται σύμφωνα με τους κανόνες που ισχύουν στη χώρα εκλογής του ή της.

Η ανάρτηση του Δημήτρη Παπαδημούλη:

Έντονη κινητικότητα τώρα για την καθαίρεση της #Καιλη από Αντιπρόεδρος του @Europarl_EN. Σύμφωνα με τους κανόνες του ΕΚ, απαιτείται πρώτα απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων με πλειοψηφία 60% κ μετά έγκριση από την Ολομέλεια με τα 2/3. Μηδενική ανοχή στην διαφθορά! #Καταρ

Δημοφιλέστερα

To Top