Διεθνή

ΗΠΑ: Δικαστήριο αναγνώρισε σε Σιχ πεζοναύτες το δικαίωμα να έχουν γενειάδα και τουρμπάνι

Το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ υποχρεώθηκε από ομοσπονδιακό δικαστήριο να επιτρέψει στους Σιχ νεοσύλλεκτους να έχουν γενειάδα και να φορούν το παραδοσιακό τουρμπάνι, καθώς απορρίφθηκε το επιχείρημα ότι κάτι τέτοιο θα ήταν επιβλαβές για τη συνοχή του κλάδου.

Ο Στρατός Ξηράς, το Πολεμικό Ναυτικό, η Πολεμική Αεροπορία και η Ακτοφυλακή των Ηνωμένων Πολιτειών επιτρέπουν ήδη στους Σιχ να ενταχθούν στις τάξεις τους σεβόμενοι τους κανόνες αυτής της μονοθεϊστικής θρησκείας, που εμφανίστηκε τον 16ο αιώνα στη βορειοδυτική Ινδία. Ο Σιχισμός απαγορεύει στους άνδρες να κόβουν τα μαλλιά και τα γένια τους και τους υποχρεώνει να φορούν τουρμπάνι.

Ωστόσο, το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ αρνήθηκε να χορηγήσει εξαιρέσεις σε τρεις Σιχ που θέλησαν να καταταγούν πέρυσι, υποστηρίζοντας ότι όφειλαν «να στερηθούν την ατομικότητά τους» προκειμένου να λειτουργήσουν ομαδικά.

Εφετείο της Ουάσινγκτον απέρριψε χθες Παρασκευή το συγκεκριμένο επιχείρημα, θεωρώντας πως η διοίκηση του Σώματος Πεζοναυτών δεν προσκόμισε αποδεικτικά στοιχεία για το ότι η γενειάδα και το τουρμπάνι θα είχαν συνέπειες στην ασφάλεια ή την ομαλή διεξαγωγή της εκπαίδευσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλέστερα

To Top