Διεθνή

ΗΠΑ: Πυροβόλησε και σκότωσε τη μητέρα του, επειδή δεν του αγόραζε γυαλιά εικονικής πραγματικότητας

Ένα 10χρονο αγόρι στο Μιλγουόκι των ΗΠΑ πυροβόλησε εσκεμμένα τη μητέρα του, τραυματίζοντάς την θανάσιμα, επειδή δεν του αγόραζε ένα VR headset, σύμφωνα με τους εισαγγελείς.

Το παιδί είπε αρχικά στην αστυνομία ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε, αργότερα όμως ομολόγησε ότι σημάδεψε τη μητέρα του προτού την πυροβολήσει.


Charges: Wisconsin boy, 10, killed mom over VR headset

Το αγόρι, για το οποίο μέλη της οικογένειας είπαν ότι έχει προβλήματα ψυχικής υγείας, κατηγορείται για ανθρωποκτονία, ως ενήλικος. Η νομοθεσία στο Ουισκόνσιν απαιτεί τα παιδιά από 10 ετών να κατηγορούνται ως ενήλικοι για συγκεκριμένα σοβαρά εγκλήματα, αν και οι δικηγόροι του παιδιού μπορούν να επιδιώξουν να δικαστεί από δικαστήριο ανηλίκων. Ο 10χρονος κρατείται σε φυλακή ανηλίκων.

«Είναι μια απόλυτη οικογενειακή τραγωδία», είπε η Άνζελα Κάνιγκαμ, μία από τις δικηγόρους του αγοριού. «Δεν νομίζω ότι κανείς θα το αρνηθεί ή θα διαφωνήσει με αυτό… Το σύστημα των ενηλίκων είναι απολύτως ανεπαρκές για να καλύψει τις ανάγκες ενός 10χρονου παιδιού».

Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν από τις 07:00 το πρωί της 21ης Νοεμβρίου. Σύμφωνα με την καταγγελία, το αγόρι είπε αρχικά στους αστυνομικούς ότι πήρε το όπλο από την κρεβατοκάμαρα της μητέρας του και πήγε στο υπόγειο όπου εκείνη έβαζε πλυντήριο. Υποστήριξε ότι στριφογύριζε το όπλο στο χέρι του, όταν αυτό εκπυρσοκρότησε.

Έπειτα από την κατάθεση, το αγόρι έμεινε με την οικογένειά του και η αρχική ανακοίνωση της αστυνομίας ανέφερε ότι ο πυροβολισμός προκλήθηκε από παιδί που «έπαιζε» με ένα όπλο. Μία ημέρα αργότερα, ανήσυχοι συγγενείς κάλεσαν την αστυνομία, σύμφωνα με το Associated Press.

Η θεία του παιδιού είπε πως όταν ρώτησε το αγόρι για τον πυροβολισμό, ο 10χρονος της δήλωσε ότι σημάδεψε με το όπλο τη μητέρα του και εκείνη του είπε να το κατεβάσει. Επιπλέον, τόσο η θεία όσο και η αδελφή του αγοριού είπαν ότι ο 10χρονος δεν έκλαψε ποτέ, ούτε έδειξε μεταμέλεια.

Μάλιστα, μία ημέρα μετά τον θάνατο της μητέρας του, το αγόρι μπήκε στο Amazon και παρήγγειλε ένα VR headset. Το ίδιο πρωί, επιτέθηκε στον επτάχρονο εξάδελφό του.

Δημοφιλέστερα

To Top