Διεθνή

Κατάρ-gate: Λες κι έβαλαν γκολ πανηγύριζαν τα μέλη της κλίκας Παντζέρι και Τζιόρτζιο σε ψηφοφορία για το Κατάρ

Φως στον τρόπο δράσης της «κλίκας», όρο που χρησιμοποιεί για την ομάδα που είχαν σχηματίσει Αντόνιο Παντζέρι, Φραντσέσκο Τζιόρτζι και Αντρέα Κοτζολίνι για το Κατάρ-gate, επιχειρεί να ρίξει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica μεταφέροντας σκηνικά που καταγράφηκαν μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε ψηφοφορίες για το Κατάρ.

Το σκηνικό, σύμφωνα με το δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας, σημειώθηκε τον Δεκέμβριο του 2021 σε ψηψοφορία των μελών της επιτροπής Libe – για τις πολιτικές ελευθερίες – του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Αντικείμενό της ήταν διάταξη για τις θεωρήσεις εισόδου στην Ευρώπη από το Κατάρ.

Όπως αναφέρει η La Repubblica στην αίθουσα για εκείνη την ψηφοφορία εκτός από τους ευρωβουλευτές «υπήρχαν τουλάχιστον άλλα τέσσερα άτομα. Ο ένας είναι ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ο συλληφθείς βοηθός του Αντρέα Κοτζολίνο, ο δεύτερος ο σύμβουλος πολιτικής της ομάδας S&D, ο Ιρανός Ελντάρ Μαμέντοφ, και στη συνέχεια δύο άνδρες που ήρθαν απευθείας από την Ντόχα».

Όταν η ψηψοφορία, δε, ολοκληρώθηκε ο Τζιόρτζι εμφανίζεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, «να πανηγυρίζει με τον Μαμέντοφ λες και έβαλε γκολ, μια σκήνη που άφησε τους πάντες εμβρόντητους καθώς δεν είχε υπάρξει ποτέ ξανά μια τέτοια εικόνα “οπαδισμού”». Το «μυστήριο» της αντίδρασης του Τζιόρτζι λύθηκε όταν ξέσπασε το σκάνδαλο Qatargate.


repubblica

Κατά το δημοσίευμα ο σύντροφος της Εύας Καϊλή «εμφανιζόταν όλο και πιο νευρικός από τον Νοέμβριο έχοντας στραμμένο το βλέμμα του σε τρεις φακέλους: ένα ψήφισμα στην ολομέλεια του Στρασβούργου, τις θεωρήσεις του Κατάρ και τη συμφωνία με την Qatar Airways ασκώντας πιέσεις σε “συναδέλφους” βοηθούς».

Την επίμαχη περίοδο, αναφέρει η La Reppublica το όνομα του Τζιόρτζι εμφανιζόταν σχεδόν το ίδιο συχνά με αυτά των βουλευτών στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της ομάδας S&D με την ιταλική εφημερίδα να υπενθυμίζει ότι ψήφος από την Εύα Καϊλή είχε προσμετρηθεί στην ψηφοφορία για τις βίζες παρά το γεγονός ότι η ίδια δεν ήταν μέλος της επιτροπής Libe.

Δημοφιλέστερα

To Top