Ελλάδα

Κιβωτός του Κόσμου – Ανατριχιαστική μαρτυρία πρώην τροφίμου: «Καλύτερα να ήσουν μέσα στην φυλακή παρά στην δομή»

«Στην αρχή όλα ήταν πολύ καλά. Με το πέρασμα του καιρού τα πράγματα χειροτέρευαν. Όταν κάναμε ένα λάθος υπήρχε η τιμωρία». Ακόμη μια μαρτυρία πρώην τροφίμου της «Κιβωτού του Κόσμου» καταδεικνύει το σκοτάδι που επικρατούσε όπως και το σκηνικό των βασανιστηρίων.

Ο Ελλάδιος υπήρξε πρώην τρόφιμος της δομής της Κιβωτού του Κόσμου. Στη δομή ο Ελλάδιος μπήκε αβάφτιστος και εκεί ο πατέρας Αντώνιος τον βάφτισε.


Προτού μπει στη δομή, ο Ελλάδιος είχε το όνομα «Στέφανος».

«Με εισαγγελική εντολή είχα μπει στην Κιβωτό» δηλώνει στο Mega. 

Ο Ελλάδιος ανέφερε ότι είχε υποστεί ξυλοδαρμό δύο φορές κατά τη διάρκεια της διαμονής του στη δομή.

Αποκάλυψε, δε, τα εξής: «Καλύτερα να ήσουν μέσα στη φυλακή παρά στη δομή. Δηλαδή ένα παιδί 14 με 15 ετών το έχεις να δουλεύει, δεν το πας μία βόλτα, δεν έχει φίλους και δεν το αφήνεις να μιλάει με την οικογένειά του».

Οι σοκαριστικές περιγραφές δεν σταματούν εκεί: «Με πήγαν στην Πιπίνου γιατί έλεγα ”ρε” και τους πήγαινα κόντρα. Ξυπνούσαμε το πρωί και πηγαίναμε για δουλειά στην αποθήκη της Κιβωτού και σχολάγαμε κατά τις 6. Όταν τελειώναμε από την δουλειά, δεν είχαμε να δούμε ούτε τηλεόραση. Στην Πιπίνου έμεινα ένα χρόνο».

Ο Ελλάδιος καθώς εργαζόταν στις αποθήκες έχει εικόνα και για τα ρούχα που πήγαινε ο κόσμος στη δομή, ενώ του είχε ζητηθεί από τους ιθύνοντες να πάει να πετάξει τα ρούχα και μάλιστα να σιγουρευτεί να τα πετάξει μέσα στους κάδους.

Σχετικά με τη διακίνηση χρήματος μέσα στη δομή ο πρώην τρόφιμος ανέφερε: «Η Κιβωτός μάζευε και 10 χιλιάδες ευρώ τις Κυριακές από τις δωρεές».

Δημοφιλέστερα

To Top