Πολιτική

La Repubblica: Ο Τζόρτζι συνεργάζεται με τους Βέλγους δικαστικούς – Κατασχέθηκαν και 20.000 ευρώ από το σπίτι του στο Μιλάνο

Η ιταλική οικονομική αστυνομία, έπειτα από σχετικό αίτημα της βελγικής Δικαιοσύνης, κατέσχεσε 20.000 ευρώ στο σπίτι του Φραντσέσκο Τζόρτζι, κοντά στο Μιλάνο, γράφει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

Ο Φραντσέσκο Τζόρτζι είναι σύντροφος της Εύας Καϊλή, πρώην βοηθός του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι και συνελήφθη στο πλαίσιο της έρευνας και των ενταλμάτων για διαφθορά, που εκδόθηκαν στις Βρυξέλλες.

Η ιταλική εφημερίδα γράφει επίσης ότι «ο Τζόρτζι συνεργάζεται με τους Βέλγους δικαστικούς».

Στο πρωτοσέλιδο της Corriere Della Sera, δε, φιλοξενείται ρεπορτάζ με την κατάθεση του συντρόφου της Εύας Καϊλή. Σύμφωνα με το ιταλικό μέσο ενημέρωσης, η κατάθεση του κατηγορουμένου για το Qatar Gate ήταν μαραθώνια.

«Ο Τζόρτζι μίλησε επί σειρά ωρών μετά τη σύλληψή του την περασμένη Παρασκευή, οπότε αποφασίστηκε η κράτησή του. Κατασχέθηκαν πάνω από 1,5 εκατ. τόσο στο σπίτι του συντρόφου της Εύας Καϊλή όσο και στου πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντζέρι που κατηγορείται ότι ήταν ο εγκέφαλος του σκανδάλου δωροδοκίας με σκοπό την προώθηση της πολιτικής Μαρόκου και Κατάρ» επισημαίνεται στην Corriere.

«Μέσα από τις δηλώσεις του Τζόρτζι ανοίγει ένα παράθυρο που θα βοηθήσει τους Βέλγους ανακριτές στις έρευνες που ξεκίνησαν από το περασμένο καλοκαίρι. Πριν από τον Φραντσέσκο Τζόρτζι, είχε συλληφθεί ο πατέρας της Εύας Καϊλή, καθώς έφευγε με μια τσάντα που περιείχε 600.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 50 από το πολυτελές ξενοδοχείο, όπου είχε μείνει με τη σύζυγό του για λίγες ημέρες» συνεχίζει η εφημερίδα.

«Κάποιος πρέπει να τον είχε προειδοποιήσει εκ των προτέρων για την επιχείρηση της Αστυνομίας και κάποιοι υποψιάζονται ότι μπορεί να ήταν ο ίδιος ο Τζόρτζι, που είχε ακούσει κάτι. Ίσως ένα τηλεφώνημα (ο Τζόρτζι πιθανώς να παρακολουθείτο τηλεφωνικά) οδήγησε τους αστυνομικούς να παραμονεύουν μπροστά από το ξενοδοχείο για να αιφνιδιάσουν τον πατέρα της Καϊλή», σημειώνεται ακόμη. 

Ο Φραντσέσκο Τζόρτζι -ολοκληρώνει η «Corriere della Sera»- μπορεί να είχε πολλά να πει, και πολλά πρέπει να είπε το Σάββατο, αφού ο ανακριτής Μισέλ Κλας αναγκάστηκε να αναβάλλει τις υπόλοιπες ανακρίσεις για να συγκεντρώσει όλες τις καταθέσεις του.

Το θέμα των ερωτήσεων δεν μπορεί παρά να αφορούσε στα χρήματα που από τη ΜΚΟ του Παντζέρι, Fight Impunity, μπορεί να πέρασαν στην Καϊλή και σε άλλα πρόσωπα.

Δημοφιλέστερα

To Top