Αθλητισμός

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος αποχαιρετά τον Πελέ με ένα υπέροχο σκίτσο

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος μετά την είδηση του θανάτου του Πελέ θέλησε να γράψει μερικά λόγια για τον θρύλο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Σε ανάρτησή του στο Instagram o γνωστός αθλητικογράφος εστίασε – εκτός από την ποδοσφαιρική του ευφυΐα – και στο γεγονός ότι ο Πελέ ήταν ο πρώτος ποδοσφαιριστής που έκανε μεγάλες εμπορικές συμφωνίες και έκανε το όνομά του brand name. Με αυτό τον τρόπο άνοιξε το δρόμο και στις επόμενες γενιές ποδοσφιαριστών.

Ο δημοσιογράφος αποχαιρετά τον Πελέ με ένα υπέροχο σκίτσο στο οποίο βλέπουμε τον Πελέ να περνά τις πύλες του παραδείσου για να συναντήσει και άλλες μεγάλες μορφές του ποδοσφαίρου όπως τον Μαραντόνα, τον Γιόχαν Κρόιφ, τον συμπατριώτη του τον Σόκρατες και άλλους.

View this post on Instagram

A post shared by Christos Sotirakopoulos/Χρήστος Σωτηρακόπουλος (@christossotirakopoulos)

Η ανάρτηση του Χρήστου Σωτηρακόπουλου για τον Πελέ
«Ο Πελέ πέρασε και αυτός τις πύλες του ποδοσφαιρικού παραδείσου στα 82 του χρόνια… Κάποιοι τον θεωρούν τον μεγαλύτερο που έπαιξε ποδόσφαιρο αλλά θεωρώ πως αυτά είναι πλήρως υποκειμενικά ζητήματα…

Σίγουρα είναι αυτός στον οποίο οφείλεται η ανάδειξη της Βραζιλίας σε παγκόσμια δύναμη οδηγώντας την στην κατάκτηση τριών Μουντιάλ και υπό αυτό το πρίσμα είναι και ο σπουδαιότερος παίκτης που έχει παίξει σε αυτό το επίπεδο στα παγκόσμια κύπελλα…

Αυτό που σίγουρα του χρωστούν όλοι οι επόμενοι σούπερσταρ του ποδοσφαίρου, από την δεκαετία του 60 και μετά είναι πως αυτός άνοιξε τον δρόμο σε όλα τα μεγάλα συμβόλαια με τις εταιρείες για ξεχωριστές διαφημίσεις!

Ο πρώτος που έκανε ένα απίστευτο συμβόλαιο με την Puma για παπούτσια, ο πρώτος που πήρε ένα εκατομμύριο δολάρια για να διαφημίσει την PEPSI, ο πρώτος ποδοσφαιριστής που έκανε συμβόλαιο με πιστωτική κάρτα την Mastercard και ο πρότος που υπέγραψε να πάει στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής προκειμένου να αγωνιστεί στον Cosmos της Νέας Υόρκης με μυθικό συμβόλαιο που ξεπερνούσε το 1,5 εκατομμύρια δολάρια ετησίως όταν το 1975 πήρε την απόφαση να πάει εκεί και να παίξει ενώ είχε ανακοινώσει την αποχώρηση του από τα γήπεδα!

Άνοιξε το δρόμο για όλους τους σούπερσταρ του ποδοσφαίρου να εκμεταλλευτούν το όνομά τους και αυτό ξέχωρα από την σπουδαία ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία είναι κάτι που του χρωστάνε όλοι οι σταρ του παρελθόντος και του μέλλοντος! Καλό ταξίδι PELE…Obrigado… #pele #o_rey #futebol #rip_pele #obrigado #jogo_bonito», έγραψε στο κείμενο του ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

Δημοφιλέστερα

To Top