Διεθνή

Ουκρανία – Ο Πούτιν απαντά στον Μπάιντεν μετά την πρόσκληση για συνάντηση: «Αναγνωρίστε τις προσαρτημένες περιοχές»

Επαναλαμβάνει τις εμπρηστικές θέσεις της η Μόσχα μετά τις συνομιλίες Βλαντιμίρ Πούτιν με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

Λίγες ώρες αφότου ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε – κατά τη συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν – την πρόθεσή του να συναντηθεί με τον Πούτιν με σκοπό τον τερματισμό του πολέμου, το Κρεμλίνο ξεκαθαρίζει πως η άρνηση της Δύσης να αναγνωρίσει τις προσαρτημένες περιοχές θα δυσχεράνει την πορεία των συνομιλιών.

Εμμένοντας στη γνωστή τακτική του υπό όρους διαλόγου, το Κρεμλίνο δηλώνει μεν ανοιχτό σε συζητήσεις, με την αξίωση όμως η Δύση να σταματήσει τη χορήγηση βοήθειας στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ διεμήνυσε ότι η «Μόσχα δεν είναι έτοιμη  να αποδεχτεί τους όρους των ΗΠΑ». 

«Τι είπε στην ουσία ο Μπάιντεν; Είπε ότι οι διαπραγματεύσεις είναι πιθανές μόνο μετά την αποχώρηση του Πούτιν από την Ουκρανία».

Η Ρωσία υπενθυμίζεται ότι προσάρτησε, στα τέλη Σεπτεμβρίου, τέσσερις ουκρανικές περιοχές, αποκτώντας παράνομα τον έλεγχό τους.

Εννέα μήνες μετά την εισβολή, η Μόσχα έχει χάσει πάνω από τη μισή έκταση των κατεχόμενων εδαφών.

Από τον Λευκό Οίκο, ο Μπάιντεν έστειλε – την Πέμπτη το βράδυ – το μήνυμα ότι είναι έτοιμος να συναντήσει τον Ρώσο πρόεδρο, εάν ο τελευταίος «θέλει να κινηθεί επικοινωνιακά προς την κατεύθυνση του τερματισμού της σύρραξης».

Δημοφιλέστερα

To Top