Ελλάδα

Παπάγου: Στο αυτοκίνητο συμβούλου της ιταλικής πρεσβείας η εμπρηστική επίθεση

Φωτιά ξέσπασε πριν από τις 04:00 τα ξημερώματα σε γκαράζ πολυκατοικίας επί της οδού Μπλέσσα στου Παπάγου. Στο σημείο έσπευσαν 6 πυροσβέστες με 3 οχήματα που αμέσως έθεσαν την φωτιά υπό έλεγχο πριν επεκταθεί σε παρακείμενα κτίρια.

Όπως έγινε γνωστό πριν λιγο, το αυτοκίνητο ανήκει σε σύμβουλο της ιταλικής πρεσβείας στην Αθήνα. 

«Καταδικάζουμε έντονα την άνανδρη εμπρηστική επίθεση με στόχο το αυτοκίνητο και το σπίτι της διπλωμάτη Σουζάνα Σλέιν στην Αθήνα. Την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπάθεια προς τον συνάδελφό μας και το προσωπικό της ιταλικής πρεσβείας καθώς αναμένουμε τα πορίσματα των αρχών σχετικά με τη σοβαρή εγκληματική πράξη» έγραψε το υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας.

Από τη μεριά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας έγραψε στο twitter: «Επίθεση κατά του πρώτου συμβούλου της ιταλικής πρεσβείας στην Ελλάδα. Τηλεφώνησα στη Susanna Schlein για να εκφράσω την αλληλεγγύη μου. Θα βρίσκομαι σήμερα στην Αθήνα για να συναντήσω τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Θα επισκεφθώ την ιταλική πρεσβεία».

Το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ από τη φωτιά προκλήθηκαν ζημιές και σε παρακείμενο όχημα. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ το περιστατικό έλαβε χώρα περίπου στις τέσσερις τα ξημερώματα. Οι αρχές εντόπισαν σε κοντινή απόσταση μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό, προσανάμματα και σπίρτα. Στο σημείο επιχείρησαν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα, ενώ από την πυρκαγιά εκτός από το αυτοκίνητο που έγινε παρανάλωμα του πυρός προκλήθηκαν φθορές και σε ένα ακόμα.

Δημοφιλέστερα

To Top