Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Σόιγκου επιθεώρησε στρατεύματα πρώτης γραμμής

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου, επιθεώρησε μονάδες του στρατού της χώρας που εμπλέκονται στον πόλεμο στην Ουκρανία, την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» κατά την ορολογία του Κρεμλίνου.

Όπως ανέφερε το υπουργείο Άμυνας μέσω Telegram, ο Σόιγκου «μετέβη αεροπορικώς σε περιοχές όπου έχουν αναπτυχθεί στρατεύματα» και «έλεγξε προκεχωρημένες θέσεις ρωσικών μονάδων στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης». Ο υπουργός μίλησε με στρατιώτες «στην πρώτη γραμμή» και σε «κέντρο διοίκησης».

Σε σύντομο βίντεο που συνοδεύει την ανακοίνωση εικονίζονται ο ρώσος υπουργός Άμυνας μέσα σε στρατιωτικό ελικόπτερο και άδειες εκτάσεις.

Δεν διευκρινίζεται πότε έκανε την επίσκεψη και εάν όντως ο Σεργκέι Σόιγκου πήγε στην Ουκρανία.

Η ανακοίνωση δημοσιοποιήθηκε την επομένη της συνάντησης του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν με την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων και τον υπουργό Άμυνας Σόιγκου για να εξεταστούν προτάσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η Μόσχα διέταξε την εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου για την «αποστρατιωτικοποίηση» και την «αποναζιστικοποίηση» της Ουκρανίας. Το Κίεβο και οι σύμμαχοί του στη Δύση καταγγέλλουν τον «απρόκλητο και κατακτητικό» πόλεμο.

Η ένοπλη σύρραξη, η πιο πολύνεκρη στο ευρωπαϊκό έδαφος μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, έχει στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, ξερίζωσε εκατομμύρια άλλους και μετέτρεψε πόλεις ολόκληρες σε σωρούς από συντρίμμια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλέστερα

To Top