Διεθνή

Ρωσία: Μια «κοινή τραγωδία» οι θάνατοι στο μέτωπο της Ουκρανίας, λέει ο Πούτιν

Οι απώλειες στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία είναι «μια κοινή τραγωδία», τόνισε την Τετάρτη σε δηλώσεις του ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο ίδιος τόνισε ακόμη πως συνεχίζει να θεωρεί τον ουκρανικό λαό «αδελφό έθνος» παρά την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» της Μόσχας, όπως αποκαλεί το Κρεμλίνο τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Υποστήριξε δε πως οι εχθροί της Ρωσίας θέλουν να την δουν να αποσυντίθεται και επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι η Ρωσία αναγκάσθηκε να προβεί σε στρατιωτικές ενέργειες στην Ουκρανία εξαιτίας αυτού που αποκάλεσε «δυτικές προκλήσεις», μια θέση που το Κίεβο και η Δύση απορρίπτουν ως ψευδή.

«Αυτό που συμβαίνει είναι ασφαλώς μια τραγωδία. Μια κοινή τραγωδία. Όμως δεν είναι το αποτέλεσμα της δικής μας πολιτικής, είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής τρίτων χωρών», είπε ακόμη ο Ρώσος πρόεδρος σε συνεδρίαση των επικεφαλής των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Ο Πούτιν υποστήριξε ακόμη πως η Ρωσία θα επιτύχει τους στόχους της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησής» της στην Ουκρανία χωρίς να βλάψει την οικονομία στρατιωτικοποιώντας την.

Τέλος, υποστήριξε ότι η Ρωσία θα βελτιώνει σταθερά και ήρεμα τις στρατιωτικές δυνάμεις της χωρίς να υπονομεύει την ποιότητα των κοινωνικών υπηρεσιών για το ρωσικό λαό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλέστερα

To Top