Διεθνή

Ρωσία – Πούτιν: Στόχος οι πυρηνικές δυνάμεις να είναι μάχιμες, το ΝΑΤΟ προκαλεί

Λίγους μόνο μήνες προτού συμπληρωθεί ένας χρόνος από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ανεβάζοντας ξανά τους τόνους, παρουσίασε τους αμυντικούς στόχους για το 2023, με σημαντική αναφορά στα πυρηνικά και στο ΝΑΤΟ.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας επεσήμανε, ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στους αρχηγούς Άμυνας της Μόσχας ότι θα διασφαλίσει πως οι πυρηνικές δυνάμεις της χώρας του είναι έτοιμες για μάχη και πως δεν υπάρχουν οικονομικοί περιορισμοί αφού η κυβέρνηση είναι έτοιμη να παράσχει στο στρατό της ό,τι χρειαστεί.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των στρατιωτικών σχεδίων της Ρωσίας, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η χώρα του θα εκπληρώσει όλους τους στόχους σε αυτό που αποκαλεί η ίδια η Μόσχα «στρατιωτική εκστρατεία» στην Ουκρανία και υποσχέθηκε να δώσει στις ένοπλες δυνάμεις ό,τι ζητήσουν για να τους παρέχει στήριξη.

Κατηγόρησε επίσης, το ΝΑΤΟ ότι χρησιμοποιεί όλες του τις δυνάμεις κατά της Ρωσίας και προέτρεψε τους στρατιωτικούς ηγέτες να χρησιμοποιήσουν την πείρα που απέκτησαν στις μάχες στη Συρία και στην Ουκρανία.

Τόνισε, δε, ότι η Ρωσία επικεντρώνεται στη σημασία των μη επανδρωμένων αεροσκαφών στον πόλεμο στην Ουκρανία, προσθέτοντας ότι ο ρωσικός υπερηχητικός πύραυλος Sarmat – που φέρει την ονομασία “Satan II” – θα είναι έτοιμος να αναπτυχθεί στο εγγύς μέλλον.

Δημοφιλέστερα

To Top