Διεθνή

Στο «μικροσκόπιο» του Euractive για «οικογενειακές σχέσεις» η ΜΚΟ της Μανταλένας Καϊλή

Μέσα στον κυκεώνα των εξελίξεων, φωτίζονται όλο και περισσότερες πτυχές, ανακύπτουν ποικίλης φύσεως ζητήματα και την ίδια στιγμή  ο ρόλος ορισμένων ΜΚΟ έχει αρχίσει να αποκτά ειδική σημασία. Ο μεγάλος ευρωπαϊκός ιστότοπος Euractive έκανε αναφορές  στη δράση της  ELONTech που έχει ιδρύσει η αδελφή της Εύας Καϊλή, Μανταλένα. 

Στη συγκεκριμένη ΜΚΟ ο ρόλος της Εύας Καϊλή ήταν εμφανής καθώς – όπως διαπιστώνεται και στη σχετική ιστοσελίδα  της ΜΚΟ – η πολιτικός είναι ένα από τα επίτιμα μέλη της οργάνωσης. Συντόνιζε, μάλιστα, σεμινάρια και εκδηλώσεις για λογαριασμό της ELONTech, ενώ παράλληλα είχε αναλάβει και την οργάνωση συζήτησης στις Βρυξέλλες για να προωθήσει τις ιδέες και δράσεις της ΜΚΟ.

Όπως προκύπτει, τον περασμένο Ιούνιο η πολιτικός, που κατηγορείται για εμπλοκή στο σκάνδαλο του Κατάρ, είχε οργανώσει εκδήλωση στις Βρυξέλλες για την ευρωπαϊκή ψηφιακή πολιτική.  Τη στιγμή που παραμένει αναπάντητο το ερώτημα περί ενδεχόμενων οικονομικών παροχών από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο στην οργάνωση της αδερφής της, ο πανευρωπαϊκός ειδησεογραφικός ιστότοπος Euractiv σε άρθρο με τίτλο «Οι σάπιοι καρποί της δημοκρατίας της ΕΕ» κάνει ειδική μνεία στην ELONtech.

Αναφέρει ειδικότερα ότι η Εύα Καϊλή κατείχε τον ρόλο της συμβούλου στην οργάνωση, στην οποία εκτελεστική διευθύντρια είναι η αδερφή της, Μανταλένα που με τη σειρά της έχει οργανώσει εκδηλώσεις στο Ευρωκοινοβούλιο υπό από την «αιγίδα της αδερφής της». Το άρθρο αφήνει, δε, αιχμές για την πολιτική των Βρυξελλών όσον αφορά στην επιχειρηματική δραστηριότητα των Ευρωβουλευτών, κάνοντας λόγο για μια «laissez-faire», δηλαδή φιλελεύθερη, μη παρεμβατική στάση.

«Ουδεμία αμφιβολία υπάρχει για το γεγονός ότι το Ευρωκοινοβούλιο έχει μια ”laissez-faire” συμπεριφορά απέναντι σε οικογενειακές επιχειρήσεις που έχουν χτιστεί γύρω από τους βουλευτές. Για παράδειγμα, δεν υπάρχει κανένα πλαίσιο που να περιορίζει μέλος οικογενείας Ευρωβουλευτή να ιδρύσει ΜΚΟ ή άλλη οργάνωση που θα αντλήσει χρήματα από κάποιον ενδιαφερόμενο  με αντάλλαγμα υπηρεσίες λόμπινγκ από τον ίδιον τον ευρωβουλευτή» επισημαίνεται στο άρθρο για το πλαίσιο διαφάνειας στην ΕΕ.

Πώς λειτουργεί η ELONtech

Η ELONtech φέρεται να μετρά πάνω από τέσσερα χρόνια λειτουργίας και να έχει επικεντρωθεί, μεταξύ άλλων, σε θέματα κρυπτονομισμάτων και τεχνητής νοημοσύνης. Συνιστά μια πρωτοβουλία επιστημόνων, ερευνητών και επαγγελματιών για συστηματικότερη παρακολούθηση των τεχνολογικών εξελίξεων και του σχετικού νομοθετικού πλαισίου που διαμορφώνεται από τα θεσμικά όργανα της ΕΕ.


madalena-1

Πρόεδρος της οργάνωσης εμφανίζεται ο καθηγητής Φιλοσοφίας του Δικαίου της Οξφόρδης Γιάννης Τασιούλας, που έχει διατελέσει σε υψηλόβαθμες ακαδημαϊκές θέσεις σε βρετανικά πανεπιστήμια.

Διευθυντής της ΜΚΟ ο Ιταλός Αλεσάντρο Παλόμπο, νομικός κι ειδικός σε θέματα χρηματοοικονομικής τεχνολογίας. Την ομάδα της ΜΚΟ, όπως διαπιστώνεται, απαρτίζουν επιστήμονες, ακαδημαϊκοί και νεαροί επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο.


kaili-mko-5

Δημοφιλέστερα

To Top