Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: «Προσεύχομαι για να γίνει καλά» λέει η γυναίκα του 16χρονου Ρομά

Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο 16χρονος που δέχθηκε πυρά από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη.

Την ίδια ώρα, η γυναίκα, η μητέρα και η πεθερά του ελπίζουν σε ένα θαύμα και ζητούν να αποδοθεί Δικαιοσύνη.

«Προσεύχομαι για να γίνει καλά και θα γίνει καλά» είπε η γυναίκα του 16χρονου μιλώντας στο Mega. Και πρόσθεσε: «Θέλω Δικαιοσύνη».

Η πεθερά και η μητέρα του 16χρονου θέλουν όπως λένε, o αστυνομικός που τον πυροβόλησε να οδηγηθεί στις φυλακές.

«Να γίνει καλά ο γιος μου, ο Κώστας, ο γιος μου, ο μικρός και αυτός να μπει μέσα, θέλω δικαίωση και αυτός να μπει μέσα ισόβια» είπε η μητέρα του 16χρονου.


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-coyc6piemlpd)

Δεν ήξεραν ότι καταδίωκαν ανήλικο, λέει ο Κούγιας

Την ίδια ώρα, σε νέες δηλώσεις για το χρονικό της καταδίωξης προχώρησε ο συνήγορος υπεράσπισης του αστυνομικού, Αλέξης Κούγιας.

«Ξεχνάμε ένα προηγούμενο. Όλοι μιλούν για έναν ανήλικο. Σε αυτή την καταδίωξη δεν υπήρχε κανένας ανήλικος. Η γνώση που είχαν τα δύο πληρώματα των δικυκλιστών ήταν ότι ένας πολίτης, αδιευκρίνιστου ηλικίας και αδιευκρίνιστου χρώματος, έχει διαπράξει μία παράνομη πράξη, έχει κλέψει βενζίνη. Τους το λέει ο υπάλληλος και ξεκινούν να αναζητούν το αυτοκίνητο στην περιοχή», υπογράμμισε ο κ. Κούγιας μιλώντας στο Mega.

«Βρίσκουν το αυτοκίνητο, το πλησιάζουν, αρχίζουν με τους φανούς και τα ηχητικά σήματα να δείχνουν προς τα έξω ότι γίνεται καταδίωξη. Προλαβαίνουν το αυτοκίνητο αυτό σε ένα κόκκινο φανάρι και εκεί η μία μοτοσυκλέτα πλησιάζει, η άλλη μοτοσυκλέτα που βρισκόταν ο εντολέας μου κρατά απόσταση ασφαλείας και ειδοποιούν και λένε να σταματήσουν για να κάνουν έλεγχο», πρόσθεσε ο ποινικολόγος.

Σε βάρος του κατηγορούμενου αστυνομικού είχε ασκηθεί ποινική δίωξη από την εισαγγελέα Πρωτοδικών, για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης.

Δημοφιλέστερα

To Top