Αθλητισμός

Τσιτσιπάς κατά του σύγχρονου φεμινισμού: «Επιδιώκει να υποτιμήσει τους άνδρες»

Για μία ακόμα φορά ο τενίστας Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται στο επίκεντρο για τις τοποθετήσεις του. Μάλιστα, αυτή τη φορά τοποθετήθηκε επί του σύγχρονου φεμινισμού, προκαλώντας αντιδράσεις.

«Ο σύγχρονος φεμινισμός διδάσκει τις γυναίκες να μισούν τους άντρες. Γυναίκες να μισούν εκείνες τις γυναίκες που είναι περήφανες που είναι γυναίκες. Και κάνει τους άντρες να ντρέπονται που είναι άντρες. Είναι πραγματικά κρίμα να βλέπεις κάτι που αρχικά ήταν τόσο αγνό να έχει μετατραπεί σε κάτι τόσο καρκινώδες» έγραψε ο επιχειρηματίας Iman Gadzhi στο Twitter το οποίο έκανε retweet ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Το Νο4 του κόσμου προκάλεσε αντιδράσεις για τα σχόλια που έκανε. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σόκαρε τους θαυμαστές του το πρωί της Πέμπτης, πρώτα κάνοντας retweet ένα αντιφεμινιστικό μήνυμα και αργότερα με ένα δικό του tweet, σχολίασε η ιστοσελίδα tennis.com.

«Κατά τη γνώμη μου όλοι είναι και πρέπει να είναι ίσοι με όλους. Ανεξάρτητα από την καταγωγή, το φύλο, τη θρησκεία, την εθνικότητα ή τη φυλή του. Ο σύγχρονος φεμινισμός έχει μετατραπεί από την ισότητα των φύλων σε μια λατρεία οργής που επιδιώκει να υποτιμήσει τους άντρες. Πώς είναι αυτό δίκαιο;» διερωτήθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς απαντώντας σε χρήστη του Twitter.

«Απλώς, αναρωτήθηκα σε τι βασίζετε αυτήν την αξιολόγηση;» ρώτησε η δημοσιογράφος Κάθριν Γουιτέικερ, συμπαρουσιάστρια του The Tennis Podcast. «Πώς εκπαιδεύσατε τον εαυτό σας σχετικά με τη γυναικεία εμπειρία; Ποια είναι η αντίληψή σας για την πατριαρχία; Ευχαρίστως να συζητήσουμε ανά πάσα στιγμή».

Στη συνέχεια, ο Τσιτσιπάς απάντησε: «Βασίστηκα σε κάποιες από τις προσωπικές μου εμπειρίες και συναντήσεις. Έχω επιμορφωθεί σχετικά με το θέμα αυτό ρωτώντας γυναίκες φίλες και γνωστές. Δεν πιστεύω στην πατριαρχία. Η ισότητα και η ενότητα είναι η λύση για τα όλα».

Δημοφιλέστερα

To Top