Διεθνή

Τζόρτζια Μελόνι: Την υποδέχθηκαν με σημαίες της Ιρλανδίας στη Βαγδάτη – «Οπτικό εφέ» λένε στο Ιράκ

Η Τζόρτζια Μελόνι βρέθηκε πριν λίγες ημέρες στο Ιράκ, αλλά έγινε λάθος κατά της υποδοχή της.

Η γκάφα του Ιράκ αποκαλύφθηκε από αρκετούς λογαριασμούς στο Twitter, κυρίως ιρακινών, αλλά και Ευρωπαίων στη συνέχεια. Η Τζόρτζια Μελόνι βρέθηκε στη Βαγδάτη για να επισκεφθεί τους Ιταλούς στρατιώτες που βρίσκονται στη χώρα.

Έπειτα έδωσε συνέντευξη με τον Μοχάμεντ Σία Αλ Σουντανί στο κυβερνητικό μέγαρο με τη σημαία που βρίσκεται πίσω από την Ιταλίδα Πρωθυπουργό να μην παραπέμπει στην Ιταλία. Πίσω από τους ηγέτες, όπως απαιτεί το πρωτόκολλο, είχαν υψωθεί οι σημαίες των αντίστοιχων χωρών, αλλά η ιταλική σημαία δεν φαίνεται να βρίσκεται πίσω από την Τζόρτζια Μελόνι καθώς υπήρχε πορτοκαλί αντί για κόκκινο, κάτι που παρέπεμπε στην ιρλανδική σημαία. Γεγονός που έγινε ακόμη πιο εμφανές από τη διαφορετική απόχρωση σε σχέση με το κόκκινο που υπάρχει στη σημαία του Ιράκ.

Η ιταλική πρεσβεία στο Ιράκ είναι αυτή που διαψεύδει το λάθος και κάνει λόγο για οπτικό φαινόμενο: «Διαψεύδουμε επισήμως την είδηση ενός υποτιθέμενου λάθους σχετικά με το κούνημα της σημαίας της συνάντησης της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι με τον Ιρακινό ομόλογό της Μοχάμεντ Αλ Σουντάνι στη Βαγδάτη, αποτέλεσμα ενός απλού οπτικού φαινομένου. Οι σημαίες που χρησιμοποιήθηκαν ήταν της Ιταλικής Δημοκρατίας», γράφει η πρεσβεία στο Twitter.

Δημοφιλέστερα

To Top