Διεθνή

Βόρεια Κορέα: Απαγορεύει τη διασκέδαση, το αλκοόλ και τους εορτασμούς λόγω πένθους για τον Κιμ Γιονγκ Ιλ

Η Βόρεια Κορέα βρίσκεται εν μέσω επταήμερης περιόδου πένθους με τις κυβερνητικές Αρχές να τους απαγορεύουν να διασκεδάζουν ή να πίνουν για 7 ημέρες, προκειμένου να τιμήσουν την ενδέκατη επέτειο από τον θάνατο του πρώην ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ιλ.

«Δεν πρέπει να πίνετε αλκοόλ ή να ασχολείστε με ψυχαγωγία, όπως το τραγούδι ή το ποτό κατά τη διάρκεια της περιόδου», είπε ένας κάτοικος της βόρειας επαρχίας Ryanggang στην Κορεατική Υπηρεσία του Radio Free Asia υπό τον όρο της ανωνυμίας για λόγους ασφαλείας.

Επιπλέον, οι πολίτες θα πρέπει αποφεύγουν τις ημέρες αυτές βασικά γεγονότα της ζωής, όπως τελετές ενηλικίωσης, γάμους, κηδείες.

Επίσης, οι Αρχές συνέστησαν στους πολίτες να αποφεύγουν να κάνουν πολιτικές δηλώσεις ή να ασκούν οποιαδήποτε κριτική κατά της κυβέρνησης και τους απείλησαν ότι μυστικοί πράκτορες βρίσκονται σε επιφυλακή.

«Ντοκιμαντέρ για τα επιτεύγματα του Κιμ Γιονγκ Ιλ και την αγάπη του για τον λαό προβάλλονται καθημερινά στην τηλεόραση», ανέφερε πηγή στη Daily Mail. «Διάφορες εκδηλώσεις που σχετίζονται με τη μνήμη, όπως επισκέψεις σε μουσεία και διαλέξεις πραγματοποιούνται συνεχώς, αλλά πάντα τελειώνουν με ένα θέμα ατελείωτης πίστης στον Κιμ Γιονγκ Ουν» πρόσθεσε.

Ορισμένες από τις εκδηλώσεις κατά την περίοδο πένθους του Κιμ Γιονγκ Ιλ πραγματοποιούνται σε εξωτερικούς χώρους παρά το κρύο.

Στην επαρχία της Νότιας Πιονγκάν, βόρεια της πρωτεύουσας Πιονγκγιάνγκ, οι κάτοικοι υποχρεώθηκαν να παραμείνουν στις τελετές μνήμης όλη την ημέρα ξεκινώντας από τις 9 το πρωί της Πέμπτης. Οι θερμοκρασίες κυμαίνονταν από -12 βαθμούς Κελσίου -2, δήλωσε η πηγή στο RFA.

Δημοφιλέστερα

To Top