Οικονομία

Wall Street: Μεικτά πρόσημα με «αδύναμο κρίκο» τον Dow Jones – Οι επενδυτές περιμένουν τα στοιχεία της ανεργίας

Νευρικότητα επικράτησε κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης στους δείκτες της Wall Street, όπου πραγματοποιήθηκαν διορθωτικές κινήσεις, μετά το χθεσινό ράλι, με τους επενδυτές να αναμένουν τις ανακοινώσεις, την Παρασκευή, για τα στοιχεία της ανεργίας στις ΗΠΑ.

Σε αυτό το κλίμα, ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 κατέγραψε οριακές απώλειες 0,09% στις 4.076 μονάδες. Ο Nasdaq σημείωσε κέρδη 0,165 στις 11.482 μονάδες. Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones, από την πλευρά του, υποχώρησε 194 μονάδες ή 0,56% στις 34.395 μονάδες.

Οι αμερικανικοί δείκτες προσπάθησαν να αφομοιώσουν το ισχυρό rebound της Τετάρτης (έως +4%), το οποίο προκλήθηκε από την προαναγγελία της ομοσπονδιακής τράπεζας για μικρότερες αυξήσεις επιτοκίων. Μια εξέλιξη, η οποία ενισχύει τις προσδοκίες των αναλυτών για μια επιτοκιακή παρέμβαση των 50 μονάδων βάσης στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου (14/12).

Η μετοχή της Salesforce υποχώρησε περισσότερο από 8%, συμβάλλοντας στην πτώση του Dow Jones. Ενδοσυνεδριακά ο δείκτες υποχωρούσε ακόμα και 460 μονάδες.

Η μετοχή της Costco υποχώρησε περισσότερο από 6% μετά τα οικονομικά στοιχεία που ανακοίνωσε, αποτελώντας βαρίδι για τους υπόλοιπους retailers.

newmoney.gr

Δημοφιλέστερα

To Top