Οικονομία

Wall Street: «Βουτιά» μετά τις ανακοινώσεις τις Fed – Φόβος για περισσότερες αυξήσεις το νέο έτος

Σε αρνητικό έδαφος γύρισαν οι δείκτες της Wall Street μετά την ανακοίνωση των νέων επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, η οποία προβλέπει περισσότερες αυξήσεις κατά το επόμενο έτος, σε μία προσπάθεια να περιορίσει τις πληθωριστικές πιέσεις.

Στην τελευταία συνεδρίασή της για το 2022, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών και πλέον το εύρος του επιτοκίου διαμορφώνεται στο 4,25%-4,5%.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε 142 μονάδες ή 0,42% και διαμορφώθηκε στις 33.965 μονάδες. Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,61% στις 3.995 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε απώλειες 0,76% στις 11.170 μονάδες.

Οι αξιωματούχοι της Fed προβλέπουν νέες αυξήσεις επιτοκίων το επόμενο έτος, ενώ εκτιμούν ότι πριν το 2024 δεν θα υπάρξουν μειώσεις.

«Ενώ πολλοί επενδυτές πιστεύουν ότι ο πληθωρισμός έχει κορυφωθεί και θα υποχωρήσει το 2023, η Fed εξακολουθεί να τηρεί επιφυλακτική στάση», υποστήριξε ο Τζέρομ Πάουελ κατά την καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου, μετά τη μείωση του ρυθμού αύξησης των επιτοκίων από τη Fed.

«Οι πιέσεις στις τιμές παραμένουν εμφανείς σε ένα ευρύ φάσμα αγαθών και υπηρεσιών», επισήμανε ο Πάουελ, προσθέτοντας ότι η μείωση του πληθωρισμού θα απαιτήσει μια «διευρυμένη περίοδο» αργής ανάπτυξης και κάποια αποδυνάμωση των συνθηκών στην αγορά εργασίας.

Πηγή: Newmoney.gr

Δημοφιλέστερα

To Top