Οικονομία

Φυσικό αέριο: Στη Διυπουργική για τις Στρατηγικές Επενδύσεις κρίνεται το FSRU της «Διώρυγα GAS»

Με ρυθμούς Fast Track προχωρά η διαδικασία ένταξης στο καθεστώς των στρατηγικών επενδύσεων της Μονάδας Αποθήκευσης και Επαναεριοποίησης Φυσικού Αερίου (FSRU) της «Διώρυγα GAS», θυγατρικής του Ομίλου Motor Oil.

Σύμφωνα με πληροφορίες για σήμερα έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει η διυπουργική επιτροπή στρατηγικών επενδύσεων υπό τον υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Αδ. Γεωργιάδη προκειμένου να εγκρίνει το φάκελο του επενδυτικού σχεδίου προϋπολογισμού 350 εκατ. ευρώ. Μοναδική περίπτωση μετάθεσης – την τελευταία στιγμή -της συνεδρίασης της Επιτροπής για την ερχόμενη εβδομάδα θα είναι η κορύφωση σήμερα της συζήτησης που διεξάγεται στη Βουλή για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.

Το επενδυτικό σχέδιο αφορά στην κατασκευή και λειτουργία πλησίον των εγκαταστάσεων του Διυλιστηρίου της Motor Oil στους Αγ. Θεοδώρους ενός Τερματικού Σταθμού εισαγωγής Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) με Αγκυροβολημένη (πλωτή) Μονάδα Αποθήκευσης και Επαναεριοποίησης Φυσικού Αερίου (FSRU) και διασύνδεση αυτού, μέσω χερσαίου αγωγού, με το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Φυσικού Αερίου (ΕΣΜΦΑ).

Η Μονάδα Αποθήκευσης και Επαναεριοποίησης Φυσικού Αερίου (FSRU) θα διαθέτει δεξαμενές αποθήκευσης Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου χωρητικότητας έως 210.000m3 και δυνατότητας επαναεριοποίησης και διοχέτευσης στο σύστημα 132.000 KWh/ημέρα (48,2εκ. KWh ετησίως) με λειτουργία 24 ώρες τη μέρα/365 μέρες το χρόνο και ετήσια εκτιμώμενη ζήτηση 2,5 bcm..

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Δημοφιλέστερα

To Top