Διεθνή

ΗΠΑ: Στη δημοσιότητα βίντεο που αποκαλύπτει τι συνέβη την ημέρα του ξυλοδαρμού του Τάιρ Νίκολς από την αστυνομία

Το αστυνομικό τμήμα του Μέμφις έδωσε στη δημοσιότητα την Παρασκευή βίντεο από την κάμερα σώματος αστυνομικού που δείχνει τον Τάιρ Νίκολς να ξυλοκοπείται βάναυσα από πολλούς αστυνομικούς κατά τη διάρκεια μιας βίαιης αντιπαράθεσης μεταξύ του νεαρού και πέντε αστυνομικών που κατηγορούνται για τον θάνατό του.

Ο 29χρονο Αφροαμερικανός μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στις 7 Ιανουαρίου έπειτα από μια «αντιπαράθεση» με αστυνομικούς που ήθελαν να τον συλλάβουν για μια απλή παραβίαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Πέθανε τρεις ημέρες αργότερα. Οι αστυνομικοί είχαν απολυθεί και κατηγορήθηκαν την Πέμπτη για διάφορα εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένου του φόνου δευτέρου βαθμού. Τους ασκήθηκαν διώξεις και αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση.

Η αρχηγός της αστυνομίας του Μέμφις, Σέρελιν Ντέιβις, υποστήριξε ότι το γεγονός ότι οι αστυνομικοί είναι μαύροι βγάζει από το τραπέζι τα κίνητρα τους να είναι φυλετικά.

Η κάμερα σώματος ενός αξιωματικού τον δείχνει να τρέχει στη σκηνή και να κυνηγάει τον Νίκολς, ο οποίος πέφτει αμέσως στο έδαφος.

Άλλοι αξιωματικοί αρχίζουν αμέσως να τον χτυπούν. Η κάμερα του αστυνομικού είναι μπλοκαρισμένη στη συνέχεια. Ο Νίκολς ακούγεται να ουρλιάζει και οι αστυνομικοί του φωνάζουν να τους δώσει τα χέρια του και να ξαπλώσει πίσω.


Body camera footage shows Tyre Nichols interaction with Memphis police

«Δεν έκανα τίποτα αδερφέ», λέει ο Νίκολς έκπληκτος καθώς οι αστυνομικοί συνεχίζουν να του φωνάζουν και τον απειλούν ότι θα τον χτυπήσουν.

Δημοφιλέστερα

To Top