Ελλάδα

Οικονόμου: «Βαριοπούλα ή βιβλιοθήκες θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ στα πανεπιστήμια;»

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για το σποτ του στο οποίο αναφέρει ότι «η Αστυνομία μπαίνει στα πανεπιστήμια και δέρνει» εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στην εκπομπή Σήμερα του ΣΚΑΪ.

Αναλυτικά ο κ. Οικονόμου τόνισε:

«Πέρα από τις διαφορές μας. Όταν ακούς ανώτατη εκπαίδευση, ελληνικά πανεπιστήμια. Το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό είναι ότι μπαίνει η ελληνική αστυνομία και δέρνει; Θες να προσεγγίσεις τους νέους και αυτό σου έρχεται πρώτο στο μυαλό; Δεν είναι αυτό τα ελληνικά πανεπιστήμια. Τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι γνώση, είναι μόρφωση, είναι βιβλιοθήκες, είναι έρευνες, είναι διεθνείς διακρίσεις, συνεργασία με πανεπιστήμια του εξωτερικού. Είναι ευκαιρίες για τα νέα παιδιά να ανοίξουν τον δρόμο της προκοπής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει αυτή την εικόνα για τα ελληνικά πανεπιστήμια για δύο λόγους:

Πρώτον γιατί είναι εγκλωβισμένος σε ερμηνευτικά σύνδρομα και παραστάσεις του περασμένου αιώνα, άλλων δεκαετιών. Δεν έχει αντιληφθεί ότι το ζητούμενο για τη νέα χρονιά που μπαίνει στο πανεπιστήμιο είναι να διαβάσει καλύτερα, να μορφωθεί καλύτερα, να τελειώσει τις σπουδές της, να τις εξελίξει, να κάνει τα μεταπτυχιακά της, τα διδακτορικά της, να πάρει όσο το δυνατών περισσότερη μόρφωση μπορεί, για να ανταπεξέλθει στον διεθνή ανταγωνισμό.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cpv2ra4x3k81)

Και δεύτερον γιατί έχει αδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει σε πολύ απλά ερωτήματα: Βαριοπούλα ή βιβλιοθήκη; Συμμορίες που καταστρέφουν ή συντεταγμένη πολιτεία που φτιάχνει;

Έχουμε έναν νέο νόμο για το άσυλο που έχει οδηγήσει να έχουμε συντριπτικά λιγότερα περιστατικά βίας στην ανώτατη εκπαίδευση σε σχέση με αυτά που είχαμε στο παρελθόν. Έχουμε έναν νόμο για τις μολότοφ, που έχει αποτρέψει πολλούς επαναστάτες να κάνουν αυτές τις καταστροφές. Έχουμε μια σειρά από παρεμβάσεις που έχουν βελτιώσει πάρα πολύ την κατάσταση.

Δημοφιλέστερα

To Top