Τεχνολογία

Twitter: Ο Έλον Μασκ λανσάρει συνδρομή χωρίς διαφημίσεις για να «ρεφάρει» τις απώλειες

Δημιουργικούς τρόπους για να ρεφάρει τις απώλειες αναζητά το Twitter, που βλέπει τα διαφημιστικά έσοδα της πλατφόρμας να μειώνονται όλο και περισσότερο, μετά την ανάληψη των ηνίων από τον Έλον Μασκ.

Μετά την «πόρτα» των διαφημιστών, ο Έλον Μασκ αποφάσισε να «μετακυλίσει» το πρόβλημα στους ίδιους τους χρήστες. Γι’ αυτό, το Twitter σχεδιάζει να λανσάρει μία έκδοση του Twitter χωρίς διαφημίσεις, έναντι συνδρομής.

Η απόκτηση εσόδων από τις συνδρομές είναι κομβικό κομμάτι στο νέο επιχειρηματικό σχέδιο της εταιρείας υπό τη διοίκηση του Έλον Μασκ. «Θα υπάρξει μία συνδρομή με υψηλότερη τιμή που θα επιτρέπει μηδενικές διαφημίσεις» έγραψε στο twitter.

Το 2021, το 90% των κερδών του Twitter προερχόταν από τις διαφημίσεις. Όμως το ποσοστό υποχώρησε από τον περασμένο Οκτώβριο, με τα καθημερινά έσοδα να αναφέρεται ότι μειώθηκαν κατά 40%, σε σχέση με την περασμένη χρονιά.

Πολλές εταιρείες, μεταξύ αυτών η Audi και η Pfizer σταμάτησαν τη διαφημιστική δαπάνη στην πλατφόρμα, εν μέσω φόβων για νέα άνοδο της ρητορικής μίσους. Η κατάσταση στο συγκεκριμένο ζήτημα επιδεινώθηκε, μετά από την όχι και τόσο λαμπρή, όπως φαίνεται, ιδέα του Έλον Μασκ gia to Twitter Blue, με αποτέλεσμα φαρσέρ να πληρώνουν για δήθεν επαληθευμένα προφίλ, προκειμένου να ανοίξουν ψεύτικους εταιρικούς λογαριασμούς.

Πλησιάζει η ημέρα των πληρωμών για τον Μασκ

Ο Έλον Μασκ υποστήριξε ότι παρά την πτώση των εσόδων, οι διαφημίσεις παραμένουν πολύ συχνές και πολύ μεγάλες και προανήγγειλε μέτρα τις επόμενες εβδομάδες. Το σχέδιο προβλέπει μείωση της εξάρτηση του Twitter από τη διαφήμιση ενώ ταυτόχρονα, θα πρέπει να γίνει η πληρωμή τόκων για τα 13 δισεκατομμύρια χρέους που φόρτωσε στην εταιρεία ως μέρος της εξαγοράς. Σύμφωνα με αναφορές, το Twitter πρόκειται να καταβάλει τριμηνιαία πληρωμή 300 εκατομμυρίων δολαρίων αυτόν τον μήνα, ενδεχομένως μόλις αυτήν την εβδομάδα.

Τον Νοέμβριο, ο Έλον Μασκ είπε στο προσωπικό ότι το Twitter ενδέχεται να μην επιβιώσει από μία επικείμενη ύφεση χωρίς να υπάρξει αύξηση των εσόδων από συνδρομές, ενώ με email έθεσε ως στόχο το ήμισυ των εσόδων να προέρχεται από συνδρομές.

Δημοφιλέστερα

To Top