Οικονομία

Wall Street: Τα εταιρικά αποτελέσματα οδήγησαν σε ράλι – Κέρδη 10,5% για τον Nasdaq τον Ιανουάριο

Με σημαντικά κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης, αλλά και την τελευταία για τον μήνα Ιανουάριο, οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street, βρίσκοντας στήριξη στις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων, περίπου ένα εικοσιτετράωρο προτού η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ ανακοινώσει τις αποφάσεις της για τα επιτόκια.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε 368 μονάδες ή 1,09% και καθορίστηκε στις 34.084 μονάδες. Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 κατέγραψε αύξηση 1,46% στις 4.075 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq διευρύνθηκε 1,67% στις 11.584 μονάδες.

Τα σημερινά κέρδη επισφράγισαν έναν άκρως θετικό Ιανουάριο, μέσα στον οποίο οι αμερικανικοί δείκτες μετρούν κέρδη έως 9%, χάρη στις προσδοκίες για «ομαλή προσγείωση» της οικονομίας και αποφυγή της ύφεσης.

Ο S&P 500 αποχαιρέτησε τον μήνα με άνοδο 4,6%, καταγράφοντας τον καλύτερο Ιανουάριο από το 2019. Από την πλευρά του, ο Dow Jones σημείωσε αύξηση 1,7%, ενώ ο Nasdaq έκανε ράλι σχεδόν 9%, στην καλύτερη μηνιαία επίδοση από τον Ιούλιο.

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, λίγο πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης, McDonald’s και General Motors ανακοίνωσαν κέρδη και έσοδα, τα οποία αποδείχθηκαν καλύτερα του προβλεπόμενου.

Η μετοχή της General Motors έκλεισε με κέρδη 8,31%. Αντίθετα, παρά τα ισχυρά αποτελέσματα, η μετοχή της McDonald’s υποχώρησε 1,25%, μετά τις δηλώσεις του CEO της ότι αναμένει οι βραχυπρόθεσμες πληθωριστικές πιέσεις να συνεχιστούν και το 2023. Κέρδη 4,69% για τη μετοχή της UPS αφού η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών. Κατά 9,42% εκτινάχθηκε η μετοχή της PulteGroup, με την κατασκευαστική εταιρεία να ανακοινώνει καλύτερα από τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα.

Δημοφιλέστερα

To Top