Πολιτική

Χατζηδάκης: Ο Μητσοτάκης πήρε σημαντικές αποφάσεις για τις παρακολουθήσεις – Δεν τον συνδέω με την υπόθεση

Την πλήρη στήριξη του στο πρόσωπο του πρωθυπουργού εξέφρασε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με όσα υποστήριξε χθες ο Αλέξης Τσίπρας, ο κ. Χατζηδάκης ήταν από τα πρόσωπα που παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ.

Για το θέμα αυτό, ο κ. Χατζηδάκης, επεσήμανε ότι πράγματι δεν είναι ευχάριστο να γνωρίζει κάποιος ότι παρακολουθείται και μπορεί κάποιος να ακούσει λέξη-λέξη τα όσα λέει και όλες τις συζητήσεις που κάνει. Ωστόσο, όπως εξήγησε, όταν αποκαλύφθηκε ότι υπήρχαν συγκεκριμένα πρόσωπα που παρακολουθούσε η ΕΥΠ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πήρε σημαντικές αποφάσεις, καρατόμησε τα πρόσωπα που εμπλέκονταν και δημιούργησε ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο.

Ο κ. Χατζηδάκης, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση, παραδίδει μαθήματα πολιτικής αναξιοπρέπειας και παριστάνει τον εισαγγελέα, την ώρα που είναι σε πλήρη εξέλιξη δύο ειδικά δικαστήρια. Επίσης, έκανε μια ανασκόπηση του έργου της κυβέρνησης, με ιδιαίτερη έμφαση στις συντάξεις που εκδόθηκαν την εποχή που κατείχε το χαρτοφυλάκιο του αρμόδιου υπουργείου.

Εξήγησε, δε, ότι η πρόταση δυσπιστίας θα καταψηφιστεί από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Έκανε λόγο για ακραία και εμπαθή τρόπο αντιπολίτευσης η οποία είναι τοξική και βλαπτική για τη χώρα. Τα δόγματα ΣΥΡΙΖΑ και η ακυβερνησία σημείωσε είναι σοβαρά πλήγματα για τη χώρα μας. Χρειάζεται σοβαρότητα και αίσθημα ευθύνης, με επίγνωση των λαθών μας και συναίσθηση της ιστορικότητας.

Αμέσως μετά την ομιλία του κ. Χατζηδάκη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Σκουρλέτης παρενέβη λέγοντας ότι κατανοεί την άβολη θέση στην οποία βρίσκεται ο υπουργός Εργασίας, όμως διερωτήθηκε αν ζητάει να διελευκανθεί σε βάθος από τη δικαιοσύνη η δική του παρακολούθηση. Αναφέρθηκε και στον πρωθυπουργό λέγοντας, «θα προσφύγετε στη δικαιοσύνη; θα πάτε να μάθετε τον πράκτορα 007; Δηλαδή, τον Κυριάκο Μητσοτάκη;». Επίσης, δήλωσε ξαφνιασμένος από την εισήγηση του κ. Χατζηδάκη να καταψηφιστεί η πρόταση δυσπιστίας. Τόνισε επίσης ότι τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ, για να δει τις επαφές που είχε ο κ. Χατζηδάκης όταν ήταν επικεφαλής του υπουργείου Ενέργειας.

Στις αιτιάσεις του κ. Σκουρλέτη απάντησε αμέσως ο κ. Χατζηδάκης, λέγοντας, ότι η δικαιοσύνη ήδη διερευνά την υπόθεση και για αυτό δεν χρειάζεται «να κρούσουμε ανοιχτές θύρες». Για τα θέματα που χειρίστηκε όταν κατείχε το χαρτοφυλάκειο, τόνισε ότι το έκανε με απόλυτη διαφάνεια, όπως έχει κάνει και με τους τρεις πρωθυπουργούς που έχει ήδη υπηρετήσει και τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίο γνωρίζει εδώ και δεκαετίες.

Επιτιθέμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι είναι ένα κόμμα που η αναξιοπιστία του έχει καταστεί διεθνές ανέκδοτο, όπως είπε χαρακτηριστικό. Αναφερόμενος στο θέμα του Έβρου, δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, εδώ και μήνες έκανε σημαία τη δήθεν νεκρή Μαρία, σήμερα όμως, που αποδείχθηκε ότι δεν ισχύει αυτή η πληροφορία, δεν έχει ζητήσει συγνώμη. «Παραδίδεται μαθήματα αξιοπρέπειας σε εμένα; Μαθήματα από εσάς δεν δέχομαι», κατέληξε.

«Δεν συνδέω τον πρωθυπουργό με την υπόθεση»

«Δεν είναι ωραίο, χωρίς καμιά αμφιβολία. Δεν φανταζόμουν και ποτέ ότι θα γινόταν πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση κι εγώ θα ήμουν κεντρικό πρόσωπο», δήλωσε σήμερα ο Κωστής Χατζηδάκης, το όνομα του οποίου βρέθηκε στη λίστα που προσκόμισε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή, καταθέτοντας την πρόταση δυσπιστίας.

Ο Υπουργός Εργασίας φέρεται να βρίσκεται μεταξύ των ατόμων που βρίσκονταν υπό παρακολούθηση και ερωτηθείς σχετικά σε συνέντευξή του στον ANT1 απάντησε πως, «όλοι γνωρίζουμε πώς λειτουργεί διαχρονικά η ΕΥΠ. Τις ξέρουμε τις παθογένειες. Για μένα είναι προφανές ότι υπήρχαν κάποιοι “Κλουζό” που εξάντλησαν το κατασκοπικό τους ενδιαφέρον σε μένα».

Ξεκαθάρισε πως δεν συνδέει τον Πρωθυπουργό με τις παρακολουθήσεις, παρατηρώντας πως, «ο πρωθυπουργός αντέδρασε αμέσως κι είχαμε αμέσως απομακρύνσεις και στη συνέχεια αυτοί φρόντισαν να διαρρεύσουν στοιχεία για να βλάψουν την κυβέρνηση».


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cq1xaev2foy9)

«Παραμένω αυτός που ήμουν, δεν αμφισβητήθηκε ποτέ η ακεραιότητά μου. Θέλω να μάθω και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Δεν θέλω να συνδέσω τον Πρωθυπουργό με αυτό. Θα ήθελα πάρα πολύ η Δικαιοσύνη να το ερευνήσει πολύ γρήγορα. Από αυτήν την ιστορία αδικείται ένα πολύ πλούσιο κυβερνητικό έργο», είπε και στο σχόλιο ότι πρόκειται προφανώς για νόμιμες επισυνδέσεις, είπε πως «η δικαιοσύνη θα κρίνει αν υπήρξε ή όχι κατάχρηση εξουσίας».

«Δεν μου έχουν λείψει οι καρέκλες, οχτώ χρόνια είμαι υπουργός. Αυτό που ξέρω είναι ότι, ο πρωθυπουργός με περιβάλλει με την εμπιστοσύνη του. Και σήμερα αισθάνομαι δικαιωμένος και για τη διάσωση της ΔΕΗ και για τις μεταρρυθμίσεις», επεσήμανε.

Ερωτηθείς σχετικά με τον Χρήστο Ράμμο, είπε πως «η κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί για τον κ. Ράμμο, δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο. Θέλω όλοι να αναγνωρίσουν ότι είμαι σε μία θέση και δεν θέλω να φανεί ότι πετάω την μπάλα στην εξέδρα». Καταλήγοντας για το θέμα τόνισε δύο πράγματα: «Δεν συνδέω τον πρωθυπουργό. Θέλω να ερευνηθεί το θέμα».

Δημοφιλέστερα

To Top