Αυτοκίνητο

H Mazda ετοιμάζει και το CX-70

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την επίσημη παρουσίαση του νέου επταθέσιου μοντέλου της Mazda, του CX-90, το οποίο φέρει και τον τίτλο του κορυφαίου στη γκάμα της ιαπωνικής εταιρείας, τόσο σε διαστάσεις, όσο και σε επίπεδο εξοπλισμού.

Οι δαιμόνιοι Ιάπωνες όμως δεν μένουν εκεί, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στο 2023 η φίρμα της Χιροσίμα θα λανσάρει και ένα δεύτερο SUV μοντέλο, το CX-70. Μάλιστα το εν λόγω όχημα θα είναι μικρότερο από το CX-90, τόσο σε ότι αφορά το παρουσιαστικό του, όσο και τις θέσεις για τους επιβάτες.  

Το CX-70 βασίζεται πάνω στην ίδια πλατφόρμα με το μεγαλύτερο μοντέλο, χωρίς πάντως να υστερεί σε πολυτέλεια και ανέσεις στο σαλόνι του.

Για την κίνηση του νέου SUV η Mazda προσφέρει την ίδια γκάμα κινητήρων με το CX-90. Αυτό σημαίνει ότι το νέο CX-70 θα εφοδιάζεται έναν νέο turbo εξακύλινδρο σε σειρά βενζινοκινητήρα 3,3 λίτρων με ήπιο υβριδικό σύστημα 48V, καθώς και ένα plug-in υβριδικό σύστημα e-SKYACTIV με τετρακύλινδρο σε σειρά βενζινοκινητήρα 2,5 λίτρων, ηλεκτρικό κινητήρα και μπαταρία 17,8 kWh.  Στην πρώτη περίπτωση η ισχύς είναι 345 ίπποι, στη δεύτερη 327 ίπποι. 

Η σχεδίασή του θα ακολουθεί τα βήματα του μεγαλύτερου CX-90 και πιθανόν να υπάρχει και κάποια μικρή αισθητική «σύνδεση» με το παλιό CX-7 που είχε αρκετά μεγάλη επιτυχία στην Ευρώπη μεταξύ 2006 και 2012 που βρισκόταν στην αγορά.

Δημοφιλέστερα

To Top