Διεθνή

Μπουρκίνα Φάσο: Τουλάχιστον 18 νεκροί σε δυο επιθέσεις

Τουλάχιστον δώδεκα άμαχοι και έξι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν προχθές Σάββατο σε δυο επιθέσεις που διέπραξαν φερόμενοι ως τζιχαντιστές στο βόρειο και στο ανατολικό τμήμα της Μπουρκίνα Φάσο, δήλωσαν χθες Κυριακή στο Γαλλικό Πρακτορείο τοπικές πηγές και πηγές προσκείμενες στα σώματα ασφαλείας.

«Το Σάββατο το απόγευμα ένοπλοι επιτέθηκαν στην Μπανί», κοινότητα περίπου 40 χιλιόμετρα από τη Ντορί, στην περιφέρεια του Σαχέλ (βόρεια), δήλωσε κάτοικος προσθέτοντας πως ο «αρχικός απολογισμός των θυμάτων» ήταν τουλάχιστον «δώδεκα νεκροί», ενώ δεύτερος έκανε λόγο για «δεκατρείς νεκρούς».

Πηγή προσκείμενη στα σώματα ασφαλείας επιβεβαίωσε την επίθεση, μιλώντας για «βαρύ απολογισμό θυμάτων», χωρίς να δώσει αριθμό.

Ο πρώτος κάτοικος μίλησε για επίθεση ενόπλων που «έβαλαν στο στόχαστρο το αστυνομικό τμήμα, το δημαρχείο κι ένα σχολείο». Κατοικίες κι ένα ισλαμικό τέμενος «χτυπήθηκαν από τα πυρά των επιτιθέμενων πριν από την ανταπόδοση των δυνάμεων άμυνας και ασφάλειας», πρόσθεσε.

Ο δεύτερος ανέφερε πως οι δράστες της επίθεσης «κινούνταν με μοτοσικλέτες» και έκαναν εφόδους «εναντίον αρκετών στόχων». Ο απολογισμός των θυμάτων «υπάρχει κίνδυνος να γίνει βαρύτερος, καθώς έχουμε αγνοούμενους και τραυματίες», συμπλήρωσε.

Η πηγή στα σώματα ασφαλείας επιβεβαίωσε πως υπάρχουν «αγνοούμενοι», προσθέτοντας «οι έρευνες συνεχίζονται». Αρκετοί από τους ένοπλους «εξουδετερώθηκαν» (σ.σ. σκοτώθηκαν) «όταν ανταποδόθηκαν τα πυρά και στην καταδίωξη που ακολούθησε», ανέφερε.

40% της επικράτειας

Την ίδια ημέρα, στην Ανατολική περιφέρεια, έξι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν όταν πυροδοτήθηκε αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, σύμφωνα με δυο πηγές προσκείμενες στα σώματα ασφαλείας.

«Στοιχεία του στρατιωτικού αποσπάσματος της Ντιαπαγκά εκτελούσαν περιπολία» όταν το όχημά τους χτυπήθηκε «από νάρκη στον άξονα Ντιαπαγκά-Παρτιαγκά», διευκρίνισε η μια από τις πηγές.

Δημοφιλέστερα

To Top