Αθλητισμός

Σεβτσένκο κατά της συμμετοχής Ρώσων στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει»

Απέναντι στη συμμετοχή Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στέκεται ο Αντρέι Σεβτσένκο.

Ο Ουκρανός που υπήρξε αρχηγός αλλά και προπονητής της Εθνικής ομάδας της χώρας του με τοποθέτησή του στα social media κάλεσε την ΔΟΕ να μην επιτρέψει την συμμετοχή των Ρώσων και των Λευκορώσων στο Παρίσι 2024 αφού ο πόλεμος συνεχίζεται.Αναλυτικά η ανάρτηση του Σεβτσένκο

«Δεν υπάρχουν πολιτικά παιχνίδια στον αθλητισμό , αλλά ο πόλεμος είναι πολλά παραπάνω από πολιτική. Οι μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις όπως οι Ολυμπιακοί αγώνες είναι μια τεράστια ευκαιρία να μοιραστείς ένα μήνυμα με τους ανθρώπους σε όλη την γη. Εάν οι αθλητές από την Ρωσία και την Λευκορωσία αγωνιστούν με ή χωρίς σημαία αυτό θα αντιμετωπιστεί ως μια τοποθέτηση από την Ολυμπιακή επιτροπή προς όλο τον κόσμο πως ο πόλεμος έχει τελειώσει και πως μπορείς να τα ξεχάσεις όλα και να τους συγχωρέσεις όλους.

Αλλά ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει, ο πόλεμος κάθε μέρα καταστρέφει τα σπίτια μας , μετατρέπει σε ερείπια τις ζωές των παιδιών μας και απειλεί την ύπαρξη μας. Ο κόσμος πρέπει να θυμάται αυτό. Ο κόσμος πρέπει να ξέρει πως κάθε μέρα παλεύουμε για την ειρήνη και την προάσπιση της ελευθερίας μας.

Παροτρύνω την Ολυμπιακή επιτροπή να μην επιτρέψει στους Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές την συμμετοχή τους μέχρι να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία και να καταδικάσει με κάθε τρόπο την Ρωσική επιθετικότητα».

Δημοφιλέστερα

To Top