Διεθνή

Tουρκία: «Πόλεμος» με τραγούδια και ταινίες για Ερντογάν και Κιλιτσντάρογλου

Ακόμα και ατάκες από τραγούδια και ταινίες επιστρατεύουν Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου ενόψει των εκλογών της 14ης Μαΐου στην Τουρκία.

Την αρχή έκανε ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) ο οποίος σε ομιλία του ανέφερε ότι «την πρώτη ημέρα μετά τις εκλογές θα χτυπάνε ανελέητα τα τηλέφωνα της συμμορίας. Και όταν τα σηκώνουν θα ακούν μια φωνή: Είμαι ο Κεμάλ, έρχομαι».

Η αναφορά αυτή του Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου προέρχεται από παλαιά ταινία του τουρκικού κινηματογράφου στην οποία ο πρωταγωνιστής χρησιμοποιούσε την ίδια ατάκα για να απειλήσει μαφιόζους.

Η ατάκα αυτή προκάλεσε την απάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ανέφερε: «Κι εγώ να του δώσω το νέο του σύνθημα. “Bye bye Κεμάλ”. Καλή τύχη, με το καλό να του φανεί χρήσιμο».


Siyasetin gündemi Yeşilçam replikleri... 1 Şubat 2023 Selçuk Tepeli ile FOX Ana Haber

Η τελευταία λέξη ανήκε, για την ώρα, στον Κιλιντσντάρογλου ο οποίος σε ανάρτησή του στο Twitter χρησιμοποίησε απόσπασμα από δημοφιλή τουρκική σειρά, που δείχνει τους πρωταγωνιστές να φεύγουν ηττημένοι ενώ ακούγεται το γνωστό τραγούδι «Bye Bye Love».

Δημοφιλέστερα

To Top