Οικονομία

Wall Street: Πρωταγωνιστής ο Nasdaq μετά τις ανακοινώσεις Πάουελ

Οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street κατάφεραν να αποτινάξουν τις ισχυρές απώλειες που σημείωναν ενδοσυνδριακά -οι οποίες διευρύνθηκαν με την ανακοίνωση των επιτοκίων- μετά τις ανακοινώσεις του επικεφαλής της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος στις επισημάνσεις του, αναγνώρισε ότι παρουσιάζεται μία ελαφρά πτωτική τροχιά του πληθωρισμού.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones μάζεψε απώλειες 423 μονάδων που σημείωνε νωρίτερα και έκλεισε με κέρδη 0,08% στις 34.094 μονάδες. Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500, ενισχύθηκε κατά 1,05% στις 4.119 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq εκτινάχθηκε 2% στις 11.816 μονάδες.

Η Wall Street έρχεται από έναν δυνατό μήνα. Ο S&P 500 σημείωσε την καλύτερη επίδοσή του τον Ιανουάριο από το 2019, ενώ ο Nasdaq σημείωσε τον ισχυρότερο Ιανουάριό του εδώ και 22 χρόνια.

Η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ προχώρησε σε αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, όπως ανέμεναν οι αναλυτές. Από την πλευρά του, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, ο Πάουελ επανέλαβε ότι η Fed παραμένει «σθεναρά προσηλωμένη» στη μείωση του πληθωρισμού, ο οποίος υποστήριξε ότι βρίσκεται σε πτώση.

«Μπορούμε τώρα να πούμε για πρώτη φορά ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία αποπληθωρισμού. Μπορούμε να το δούμε… και το βλέπουμε πραγματικά στις τιμές των αγαθών μέχρι στιγμής», είπε ο Πάουελ στη συνέντευξη Τύπου.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να πραγματοποιήσει μερικές ακόμη αυξήσεις επιτοκίων για να μειώσει τον πληθωρισμό στο εύρος του στόχου της.

Επιπλέον, της Fed, οι προσοχή των επενδυτών ήταν στραμμένη και στα εταιρικά αποτελέσματα, τα οποία έδειξαν ανθεκτικότητα.

Η εταιρεία γυμναστικής Peloton ανακοίνωσε την Τετάρτη μείωση των ζημιών, κάτι που εκτίναξε κατά 26,53% τη μετοχή της. Η Advanced Micro Devices εμφάνισε κέρδη καλύτερα του προβλεπόμενου, με τη μετοχή να διευρύνεται κατά 12,63%. Αντίθετα, τα απογοητευτικά έσοδα της Snap οδήγησαν σε βουτιά 10,29% τη μετοχή της εταιρείας.

Περισσότερα οικονομικά νέα στο Newmoney.gr

Δημοφιλέστερα

To Top