Οικονομία

Δημήτρης Κοντομηνάς: Το μυθικό κτήμα στην Αργολίδα «αναζητά» αγοραστή – Αντίστροφη μέτρηση για τον πλειστηριασμό (pics)

Την ερχόμενη Τετάρτη 29 Μαρτίου είναι η… ώρα της κρίσης για το μοναδικό κτήμα του εκλιπόντος επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά στην περιοχή της Αργολίδας.

Όπως έχει αποκαλύψει το newmoney.gr με διαδοχικά ρεπορτάζ από τον Ιούνιο του 2022, τη σχετική διαδικασία έχει δρομολογήσει η Eurobank και η συνολική τιμή εκκίνησης φτάνει τα 15,9 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, πρόκειται για ομάδα πλειστηριασμών που στρέφονται σε βάρος των εταιρειών «Ελληνικαί Ξενοδοχειακαί Τουριστικαί και Γεωργικαί Επιχειρήσεις Garden Beach» και «Διευρωπαϊκή Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων – Οικονομοτεχνικών Μελετών – Τουριστικών και Εμπορικών Επιχειρήσεων», συμφερόντων, κατά το παρελθόν του Δημήτρη Κοντομήνα, οι οποίες εδρεύουν στο γνωστό συγκρότημα της Αττικής Οδού στην Κάντζα.

Τι θα βγει στο σφυρί

Στο σφυρί αναμένεται να βγει κατά τμήματα το ποσοστό 100% της πλήρους κυριότητας των ακινήτων, τα οποία βρίσκονται στη θέση «Σκάλωμα, Μεγάλη Λάκκα, Καμμένα Μανδριά» της κτηματικής περιφερείας πρώην Σαμπάριζας, τέως Δήμου Ερμιόνης, πρώην της Κοινότητας Γαλατά Τροιζηνίας Πόρου, και ήδη της Δημοτικής Ενότητας Τροιζήνος, του Δήμου Τροιζηνίας, της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, της Περιφέρειας Αττικής.

Συγκεκριμένα:

1- Το ποσοστό 95/100 εξ αδιαιρέτου ενός αγροκτήματος μετά των επ’ αυτού υφισταμένων δύο οικιών, ήτοι της πρώτης αποτελούμενης από ισόγειο και πρώτο όροφο, συνολικής επιφάνειας 260,43 τ.μ. και βοηθητικούς χώρους, 100,46 τ.μ. και της δεύτερης αποτελούμενης από υπόγειο 191,75 τ.μ. το οποίο περιλαμβάνει αποθηκευτικούς χώρους και χώρο σταθμεύσεως αυτοκινήτων και ισόγειο 81,25 τ.μ. Μαζί με αυτές και έκταση 73.104 τ.μ. με καρποφόρα δένδρα που βρίσκεται στο 20ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής οδού Γαλατά-Ερμιόνης.

2- Το ποσοστό 95/100 εξ αδιαιρέτου ενός αγροκτήματος, έκτασης 300.642 τ.μ. στην ίδια περιοχή μετά των επ’ αυτού υφισταμένων δύο οικιών, ήτοι της πρώτης αποτελούμενης από υπόγειο 44 τ.μ. και ισόγειο 85 τ.μ. και της δεύτερης (πρώην ποιμνιοστάσιο) αποτελούμενης από ισόγειο 153 τ.μ.

3- Το ποσοστό 95/100 εξ αδιαιρέτου μίας έκτασης 114.761 τ.μ. στην ίδια περιοχή.

4- Το ποσοστό 95/100 εξ αδιαιρέτου μίας έκτασης 122.154 τ.μ. στην ίδια περιοχή.

Συνολικά έχουν ανεγερθεί πέντε κτήρια, εκ των οποίων τα τρία αποτελούν κατοικίες και τα άλλα δύο λειτουργούν ως βοηθητικοί χώροι και αποθήκες. Στα ακίνητα αυτά, ωστόσο, έχουν παρατηρηθεί πολεοδομικές αυθαιρεσίες, οι οποίες φαίνεται πως στο σύνολό τους έχουν τακτοποιηθεί.

Τα κτήρια έχουν φέροντα οργανισμό οπλισμένου σκυροδέματος με εξωτερική επένδυση πέτρας, ενώ εσωτερικά στο σύνολό τους φέρουν ξύλινο laminated δάπεδο ή δάπεδο από κεραμικά πλακίδια, πλήρωση τοιχοποιίας από επιχρισμένη πλινθοδομή και ξύλινη κεραμοσκεπή. Τα εξωτερικά ανοίγματα έχουν ξύλινο σκελετό, απλού πάχους υαλοπίνακες και παντζούρια με ταμπλάδες.

Ειδικότερα:

Δημοφιλέστερα

To Top