Πολιτική

Μητσοτάκης για Ανδρουλάκη: Να πει αυτός τι εννοεί για τον «άγνωστο Χ πρωθυπουργό»

Απάντηση στις δηλώσεις του προέδρου ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, περί τρίτου πολιτικού προσώπου για τη θέση του πρωθυπουργού μετά τις εκλογές σε περίπτωση κυβέρνησης συνεργασίας, έδωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες όπου και βρίσκεται για τη Σύνοδο Κορυφής.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς σχετικά ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Νομίζω θα πρέπει να ρωτήσετε τον κ. Ανδρουλάκη τι εννοούσε με αυτά που είπε. Η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση για να κάνουμε το άλμα στο μέλλον και νομίζω αυτό το απαιτεί η σιωπηρή πλειοψηφία της κοινωνίας. Θα πρέπει να ρωτήσετε άλλους να σας πουν τι ακριβώς εννοούν με αυτά τα οποία λένε».

Δείτε βίντεο στο 09:00: 


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-crennxf7vrvd)

Υπενθυμίζεται πως προ ημερών ο κ. Ανδρουλάκης μιλώντας στην ΕΡΤ υπογράμμισε σχετικά με το πρόσωπο για τη θέση του Πρωθυπουργού σε περίπτωση κυβέρνησης συνεργασίας μετά τις εκλογές: «Η άποψή μου είναι ότι δεν μπορεί να μην είναι πολιτικό πρόσωπο, όπως αυτά που διαβάζω και διαχέει κυρίως το Μέγαρο Μαξίμου για να ενοχοποιήσει και να φτιάξει σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Απαντώ σε αυτά τα σενάρια με έναν τρόπο: Πολιτικά πρόσωπα τα οποία θα μπορούν να εκφράσουν το φιλόδοξο αυτό προγραμματικό σχέδιο. Η επιλογή των πολιτικών προσώπων θα εξαρτηθεί από τη δύναμη των κομμάτων. Γι’ αυτό ζητώ ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ που θα μπορεί να δώσει με τα πρόσωπα των υπουργείων – γιατί δεν είναι μόνο ο Πρωθυπουργός, είναι και τα κρίσιμα υπουργεία – υψηλή επάρκεια, υψηλή αξιοπιστία, να είναι φορείς της διαφάνειας».


Ανδρουλάκης: Πολιτικά πρόσωπα

Δημοφιλέστερα

To Top