Αθλητισμός

Ρότζερ Φέντερερ: Ο ρόλος του στη διάσωση της Credit Suisse

Όταν τις προηγούμενες ημέρες στις διεθνείς αγορές σήμανε συναγερμός μετά τά πρώτα… σύννεφα που αφορούσαν την Credit Suisse, στις διάφορες πόλεις της Ελβετίας όπου υπάρχουν υποκαταστήματα της, μπορεί να μη διέκρινε κανείς κάποιον έντονο πανικό, αλλά η αλήθεια είναι πως οι ουρές στα γκισέ και στα γραφεία ήταν πολύ μεγαλύτερες απ’ ότι συνήθως.

Οι πελάτες περίμεναν υπομονετικά για να εξυπηρετηθούν, αν και επί της ουσίας όλοι ήθελαν να πάρουν κάποια διαβεβαίωση πως οι καταθέσεις τους δεν κινδυνεύουν, κι όση ώρα ανέμεναν για το ραντεβού τους μπορούσαν να απολαύσουν κάποιον από τους παλιούς αγώνες του Ρότζερ Φέντερερ.

Οι άνθρωποι της τράπεζα δεν είχαν επιλέξει τυχαία τον Ελβετός θρύλο του τένις και όπως φαίνεται από τα δημοσιεύματα στο εξωτερικό, η δική του «παρουσία» αποδείχθηκε απρόσμενα σημαντική για την ενίσχυση της αξιοπιστίας, αλλά και την αποστολή μηνυμάτων αισιοδοξίας προς τους πελάτες. Μικρούς και μεγάλους…

Credit Suisse και Φέντερερ έχουν μία από τις μακροβιότερες χορηγικές σχέσεις στο χώρο του αθλητισμού, καθώς η κοινή τους πορεία άρχισε λίγο πριν το μιλένιουμ (1999) και επισφραγίστηκε με μια νέα δεκαετή χορηγία η οποία ανακοινώθηκε τον Νοέμβριο του 2009.

Αν και τότε οι δύο πλευρές είχαν αποφύγει να αποκαλύψουν λεπτομέρειες για το οικονομικό σκέλος της συνεργασίας τους, οι πληροφορίες ήθελαν την τράπεζα να δίνει 2 εκατομμύρια δολλάρια στον αθλητή και επιπλέον 1 εκατομμύριο στο ίδρυμα του… H σχέση τους χρόνο με το χρόνο γινόταν και πιο δυνατή με τον Φέντερερ να εξελίσσεται πλέον σε brand ambassador, με τον Ελβετό τενίστα όχι απλά να μην προδίδει τους συνεργάτες του σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή, αλλά να λειτουργεί ως… η καθησυχαστική δύναμη για τους ενδιαφερόμενους πελάτες της τράπεζας.

Κι αυτό ακριβώς αποκαλύπτει η (εξειδικευμένη σε θέματα τένις) ιστοσελίδα www.tennisworldusa.org. τονίζοντας ότι ο άλλοτε Νο1 τενίστας στον κόσμο έπαιξε καταλυτικό ρόλο για να μην προκληθεί πανικός.


Roger_Credit

Πολλά λεφτά αλλά και φορτούνες

Σ’ αυτά τα 20 χρόνια που Credit Suisse και Φέντερερ πορεύονται μαζί, ο τελευταίος έχει κερδίσει πολλά εκατομμύρια, αλλά τα τελευταία χρόνια είχε δεχθεί και αρκετά σκληρή κριτική για τη συγκεκριμένη χορηγία.

Στις αρχές του 2020 ακτιβιστές μπήκαν σε υποκατάστημα της τράπεζας στη Λωζάνη και άρχισαν να παίζουν τένις (!) εντός των γραφείων διαμαρτυρόμενοι για τις επενδύσεις του οργανισμού στα ορυκτά καύσιμα.

Η επιλογή του να παίξουν τένις ήταν ένα… χτύπημα προς τον Φέντερερ, τον οποίο προέτρπεαν μέσω πλακάτ να διαρρήξει τις σχέσεις του με την τράπεζα.

Δημοφιλέστερα

To Top