Ελλάδα

Ασφαλιστής εξέδιδε πλαστά συμβόλαια και τσέπωνε τα ασφάλιστρα

«Μαϊμού» συμβόλαια για την ασφάλιση οχημάτων συνέτασσε ένας ασφαλιστής στην Κω, ο οποίος συνελήφθη την Παρασκευή από αστυνομικούς του τμήματος Ηρακλειδών, στο πλαίσιο έρευνας που ξεκίνησε έπειτα από αλλεπάλληλες καταγγελίες των ανυποψίαστων πελατών του.

Όπως διαπιστώθηκε από τα στοιχεία που συνέλεξαν οι αστυνομικοί, ο δράστης κατάρτιζε πλαστά συμβόλαια ή εξέδιδε ασφαλιστήρια μικρότερης διάρκειας και κάλυψης από αυτές που αναγραφόταν στο συμβόλαιο και μάλιστα σε άλλη εταιρεία από αυτήν που είχε συμφωνήσει με τους πελάτες. Στη συνέχεια, εισέπραττε τα ασφάλιστρα χωρίς να προβαίνει στην συμφωνημένη ασφάλιση.

Στον επαγγελματικό χώρο που χρησιμοποιούσε ο ασφαλιστής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 131 πλαστά ασφαλιστήρια συμβόλαια οχημάτων, μια ηλεκτρονική φόρμα παραγωγής ασφαλίστρων, τρία κυνηγετικά όπλα που κατείχε χωρίς άδεια και 535 ευρώ. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη, πλαστογραφία και παράνομη οπλοκατοχή και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω.

Είχε όπλα και πυροκροτητή

Σε τυχαίο έλεγχο υποβλήθηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας ένας Έλληνας σε περιοχή της Δυτικής Αχαΐας και συνελήφθη, αφού στην κατοχή του βρέθηκε ένα αεροβόλο όπλο, το πρωί της Παρασκευής.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην κατοικία του οι αστυνομικοί βρήκαν ένα κυνηγετικό όπλο το οποίο κατείχε παράνομα, μία κροτίδα και έναν πυροκροτητή. Τα ευρήματα κατασχέθηκαν και ο κάτοχός τους οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών κατηγορούμενος για παραβάσεις των νόμων περί όπλων και περί εκρηκτικών.

Δημοφιλέστερα

To Top