Διεθνή

Bρετανία: H νέα «τάση» στο Λονδίνο – Εισβάλλουν σε άγνωστα σπίτια και καταγράφουν τις αντιδράσεις των ιδιοκτητών

Φανταστείτε μία ομάδα νεαρών να εισβάλει σε σπίτια και να ανεβάζει στο TikTok τις αντιδράσεις των έντρομων ιδιοκτητών τους. Αυτή είναι μία νέα ανησυχητική τάση στο Λονδίνο και, σύμφωνα με την Μητροπολιτική Αστυνομία, έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για το θέμα.

Οι νέοι μπαίνουν σε άγνωστα σπίτια χωρίς τη συναίνεση των ιδιοκτητών τους, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail». Όλα ξεκίνησαν όταν ένας χρήστης του TikTok δέχτηκε θύελλα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αφού ανέβασε ένα βίντεο που απεικονίζει τον ίδιο να μπαίνει απρόσκλητος σε ένα σπίτι με μια ομάδα φίλων του. Το βίντεο, το οποίο η ιστοσελίδα της εφημερίδας «Mail» έχει «θολώσει» για να προστατεύσει το απόρρητο των ιδιοκτητών του σπιτιού, ξεκινά με τον νεαρό και δύο φίλους του να ποζάρουν στην κάμερα, λέγοντας: «Περπατώντας σε διάφορα σπίτια, ας πάμε».

Στη συνέχεια η παρέα βιντεοσκόπησε τις αντιδράσεις των ιδιοκτητών αλλά και τους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού. Έκτοτε ο νεαρός που ανέβασε το σχετικό βίντεο στο TikTok , το διέγραψε από τον λογαριασμό του εν μέσω έντονων αντιδράσεων στα social media. Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα όταν είδε ένα βίντεο να δείχνει έναν πατέρα να λέει στους νεαρούς «εισβολείς»: «Έχω παιδιά», τους λέει και τους παρακαλεί να φύγουν από το σπίτι του.

H βρετανική εφημερίδα εξηγεί πώς η ομάδα νεαρών μπήκε τον κήπο ενός εντυπωσιακού σπιτιού στην «καρδιά» του Λονδίνου.  Παρά το γεγονός ότι η γυναίκα φώναξε: «Με συγχωρείτε τι κάνετε;», οι έφηβοι συνέχισαν να περπατούν προς την πόρτα του σπιτιού. Τότε η γυναίκα άρχισε να φωνάζει εκνευρισμένη ζητώντας την βοήθεια του συζύγου της που βρισκόταν στον επάνω όροφο του σπιτιού. Οι νεαροί άρχισαν να χλευάζουν τη γυναίκα και να μιμούνται τον τρόπο με τον οποίο ζήτησε από τον άντρα της να κατέβει για να την βοηθήσει.

Την ίδια ώρα, οι νεαροί συνέχιζαν να κάνουν βόλτα στο σπίτι και να εκφοβίζουν τους ιδιοκτήτες του σπιτιού. Ένας από αυτούς ρώτησε τον άντρα: «Εδώ μελετάτε; » με τους υπόλοιπους να συνεχίζουν να βιντεοσκοπούν το εσωτερικό του σπιτιού, ακόμη και να ξαπλώνουν στους καναπέδες.

Η ομάδα των τριών νεαρών αποχώρησε από το σπίτι μόνο όταν ο άνδρας είπε ότι έχει παιδιά , τα οποία ακούγονταν να φωνάζουν τους γονείς τους. Δεν είναι, πάντως, η πρώτη φορά που η ομάδα των νεαρών δημοσιεύει βίντεο που τους απεικονίζουν να εισβάλουν σε διάφορα σπίτια. Στο παρελθόν έχουν αναρτήσει βίντεο εισβάλλοντας σ΄ένα σπίτι εβραϊκής οικογένειας, ενώ έχουν στοχοποιήσει σχολεία και χώρους όπως σούπερ μάρκετ.

Αρκετοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης καταδίκασαν το τελευταίο βίντεο των νεαρών: «Όχι, αυτό παραπάει !Δείχνει αναισθησία», γράφει ένας χρήστης ενώ άλλος υποστήριξε ότι είναι «Τόσο αγενές όταν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι». «Αυτό δεν είναι αστείο», σχολίασε κάποιος.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου, σε ανακοίνωσή της δήλωσε ότι γνώριζε για τα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά δεν είχε λάβει επίσημη καταγγελία. Επιπλέον, κάλεσε τους πολίτες να δώσουν πληροφορίες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την έρευνά τους προκειμένου να εντοπίσουν την ομάδα των νεαρών «εισβολέων».

Δημοφιλέστερα

To Top