Πολιτική

Δικηγόρος Γεωργούλη – Η διαδικασία για την άρση ασυλίας ολοκληρώθηκε το συντομότερο με δικό του αίτημα

Η συντόμευση των διαδικασιών για την άρση της ασυλίας οφείλεται στην παραίτηση του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη από το δικαίωμα ακρόασης, τονίζει μεταξύ άλλων σε δήλωσή της η δικηγόρος του, Ματίνα Μαλλά.

Όπως αναφέρει, η διαδικασία ολοκληρώθηκε στον συντομότερο δυνατό χρόνο λόγω των επανειλημμένων αιτημάτων του ευρωβουλευτή στην επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου. Προσθέτει ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί πιθανόν την Πέμπτη 1 Ιουνίου.

Προσθέτει ότι ο κ. Γεωργούλης «είχε προτείνει στις αρμόδιες δικαστικές αρχές να εμφανιστεί και να παράσχει εξηγήσεις», ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό «λόγω του ότι δεν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία άρσης της ασυλίας του».

Καταλήγει στη δήλωσή της ότι «η σημερινή εξέλιξη είναι πολύ θετική καθώς αναμένουμε την κλήση του ίδιου από τις αρχές προκειμένου να καταθέσει και να ενημερωθεί για το περιεχόμενο της καταγγελίας και των διαλαμβανομένων στην δικογραφία»

Η δήλωση της Ματίνας Μαλλά:

«Σε ορισμένα εκ των σημερινών δημοσιευμάτων σχετικά με το ζήτημα της άρσης ασυλίας του κ. Γεωργούλη έχουν παραληφθεί να σημειωθούν τα κάτωθι -σημαντικά θεωρούμε- σημεία.

» Η διαδικασία ολοκληρώθηκε στον συντομότερο δυνατό χρόνο λόγω των επανειλημμένων και επίμονων αιτημάτων του κ.Γεωργούλη στην Επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ταχύτερη δυνατή άρση της ασυλίας του.

» Σήμερα η Επιτροπή ενέκρινε την άρση και συνεπώς το θέμα θα εισαχθεί προς ψήφιση σε μυστική ψηφοφορία από το σύνολο των ευρωβουλευτών στην επόμενη ολομέλεια. Αυτό σημαίνει ότι μάλλον η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την 1η Ιουνίου. Η σύντμηση αυτή των διαδικασιών οφείλεται στην παραίτηση του κ. Γεωργούλη από το δικαίωμα ακρόασης, το οποίο θα παρακώλυε και θα επιβράδυνε τις διαδικασίες.

» Για τον ίδιο ακριβώς λόγο και δεν παραστάθηκε σήμερα κατά την διαδικασία.

» Επιπροσθέτως θα πρέπει να σημειωθούν και τα εξής :

» Ο ίδιος είχε προτείνει στις αρμόδιες δικαστικές αρχές να εμφανισθεί και να παράσχει εξηγήσεις, πλην όμως αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω του ότι δεν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία άρσης της ασυλίας του.

» Η σημερινή εξέλιξη είναι πολύ θετική καθώς, κατόπιν τούτου, αναμένουμε την κλήση του ίδιου από τις αρχές προκειμένου να καταθέσει και να ενημερωθεί για το περιεχόμενο της καταγγελίας και των διαλαμβανομένων στην δικογραφία».

Δημοφιλέστερα

To Top