Ελλάδα

Κρήτη: Βρήκαν και όπλα στα θερμοκήπια με τα 780 χασισόδεντρα

Οι έρευνες στα σπίτια των δυο αδελφών που είχαν στήσει δύο φυτείες με συνολικά 780 δενδρύλλια κάνναβης σε θερμοκήπια ιδιοκτησίας τους σε περιοχή του Δήμου Φαιστού, οδήγησαν στην κατάσχεση και παράνομου οπλισμού που εξετάζεται αν είχε χρησιμοποιηθεί και σε ποια περίπτωση.

Κατά την διάρκεια της ευρείας επιχείρησης η οποία οργανώθηκε από αστυνομικούς του τμήματος Φαιστού με τη συμμετοχή της Ο.Π.Κ.Ε. Ηρακλείου και του Τ.Α.Ε. Μεσσαράς, βρέθηκαν ένα πιστόλι και δυο περίστροφα που εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για βαλλιστική εξέταση, καθώς και ένα κυνηγετικό όπλο, 265 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων και ένα πτυσσόμενο κλομπ.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., στα δυο θερμοκήπια όπου καλλιεργούνταν φασολιές βρέθηκαν συνολικά 780 δενδρύλλια κάνναβης ύψους δύο μέτρων στο στάδιο της ανάπτυξης, αλλά και η παραγωγή των δυο φυτειών που έφτανε τα 57 κιλά και 260 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης. Τέλος, στα σπίτια των δυο αδελφών κατασχέθηκαν 27.800 ευρώ ως προερχόμενα από την πώληση των ναρκωτικών.


Faistos-xasisofyteies


ezgif_com-webp-to-jpg__3_


ezgif_com-webp-to-jpg__2_


ezgif_com-webp-to-jpg__1_


ezgif_com-webp-to-jpg

Στο ένα θερμοκήπιο συνελήφθησαν ένας Πακιστανός εργάτης και ο ένας από τους δυο καλλιεργητές ηλικίας 46 χρόνων, ενώ συνεχίζεται η αναζήτηση του 52χρονου αδελφού του. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων κατά περίπτωση.

Δημοφιλέστερα

To Top