Διεθνή

Nέα Ζηλανδία: Η «Air New Zealand» θα ζητά από τους επιβάτες να ζυγιστούν – Για να ξέρουν το συνολικό βάρος του αεροσκάφους

Στη ζυγαριά θα πρέπει να ανεβαίνουν οι επιβάτες του εθνικού αερομεταφορέα της Νέας Ζηλανδίας, Air New Zealand, προτού επιβιβαστούν στο αεροπλάνο.

Όπως αναφέρει το CNN, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Νέας Ζηλανδίας ζήτησε από την «Air New Zealand» να ζυγίζει τους επιβάτες των διεθνών πτήσεων από το Όκλαντ. Το βάρος τους, όπως διευκρινίζεται, δεν θα σχετίζεται με τη τιμή του εισιτηρίου. Το πρόγραμμα αυτό ονομάζεται «έρευνα βάρους επιβατών» και τίθεται σε εφαρμογή μέχρι τις 2 Ιουλίου.

Η σχετική πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο έρευνας κατά την οποία θα συγκεντρώνονται στοιχεία για το φορτίο και την κατανομή βάρους στα αεροπλάνα, όπως διευκρινίζεται από στέλεχος της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας της Νέας Ζηλανδίας. «Θα ζυγίζουμε οτιδήποτε μπαίνει στο αεροσκάφος -από το φορτίο έως τα γεύματα και τις αποσκευές», επισημαίνει ο Άλαστερ Τζέιμς, που ειδικεύεται στη βελτίωση του ελέγχου φόρτωσης της αεροπορικής εταιρείας.

«Για τους πελάτες, το πλήρωμα και τις αποσκευές καμπίνας, χρησιμοποιούμε τα βάρη που συλλέγουμε μέσω της έρευνας». Ωστόσο, το βάρος ενός ατόμου αποτελεί προσωπικό δεδομένο και πολλοί δε θέλουν να αποκαλύψουν. Γι’ αυτό το λόγο, και προκειμένου να προστατεύσουν την ιδιωτικότητα των επιβατών, η αεροπορική εταιρεία ξεκαθαρίζει πως τα δεδομένα θα είναι ανώνυμα.

Το αμερικανικό δημοσίευμα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι οι επιβάτες θα καλούνται να ανεβαίνουν σε μια ψηφιακή ζυγαριά προτού επιβιβαστούν, με το βάρος τους να καταχωρείται, αλλά χωρίς να φαίνεται στην οθόνη και να το βλέπουν όσοι είναι εκεί.

«Γνωρίζουμε πως η ζυγαριά μπορεί για κάποιους να είναι κάτι τρομακτικό. Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους πελάτες μας πως δεν θα εμφανίζεται πουθενά το βάρος τους, δεν θα το γνωρίζουμε ούτε εμείς», επισημαίνει ο Άλαστερ Τζέιμς.

Το CNN υπενθυμίζει στους αναγνώστες του ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι αερογραμμές της Νέας Ζηλανδίας «Air New» Zealand καλούν τους επιβάτες να ανέβουν σε ζυγαριά. Το 2021, οι επιβάτες των εσωτερικών πτήσεων είχαν συμμετάσχει σε αντίστοιχη έρευνα, ωστόσο η νέα απόφαση που αφορά ταξιδιώτες των διεθνών πτήσεων καθυστέρησε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Δημοφιλέστερα

To Top