Ελλάδα

Πειραιάς – Ρέντη: Νέο στολίδι το «Πάρκο Αργυροκάστρου, πρόσβαση για όλους» – Δείτε φωτογραφίες

Σε μια λιτή αλλά ιδιαίτερα συγκινητική εκδήλωση με μεγάλη συμμετοχή κόσμου, πολλών φορέων ΑΜΕΑ και αθλητικών συλλόγων, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης εγκαινίασε χθες με τη συμμετοχή του δημάρχου Νίκαιας – Άγιου Ιωάννη Ρέντη Γιώργου Ιωακειμίδη το πρωτοποριακό πάρκο Αργυροκάστρου «Πρόσβαση για Όλους», στη Δ΄ Δημοτική Κοινότητα, μεταξύ Καμινίων – Παλαιάς Κοκκινιάς – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, ανήκει ιδιοκτησιακά στον Δήμο Πειραιά και γεωγραφικά στον Δήμο Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη.


5906

Ο χώρος του πάρκου αναβαθμίστηκε πλήρως με ομαδική δουλειά των εργαζομένων των υπηρεσιών, πρασίνου, αρχιτεκτονικού, καθαριότητας και ηλεκτρολογικού του Δήμου Πειραιά, καθώς και μετά από συνεργασία και σημαντική συμβολή της αντιπολίτευσης και ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου Πειραιά. Πλέον, διαθέτει ανακαινισμένη αίθουσα εκδηλώσεων, ψυχαγωγίας και επιμόρφωσης, βοτανικό κήπο, καθιστικά με στέγαστρα, νέο γήπεδο μπάσκετ, όργανα υπαίθριας γυμναστικής, γήπεδο για τα αθλήματα Πετάνκ-Μπότσια-Μόλκι, βατήρα για τα αθλήματα turbojav και turball.


4336__1_


IMG_6446__1_


5901


5902

Κυρίως όμως το πάρκο αποτελεί μια ανοιχτή αγκαλιά ανθρωπιάς, ομαδικότητας, κοινωνικοποίησης, ελεύθερης προσβασιμότητας, ίσων ευκαιριών και συμπερίληψης.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του εορτασμού των Ημερών Θάλασσας 2023.


4336__1_


IMG_6446__1_

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, τόνισε:

«Ανταποκρινόμενοι σε ένα διαχρονικό αίτημα για την αξιοποίησή του, δημιουργούμε σε μια γειτονιά που πραγματικά το έχει ανάγκη, ένα πάρκο ανοιχτό σε όλους και φιλόξενο για τους συμπολίτες μας με αναπηρία. Επιπλέον, ο Δήμος Πειραιά αποκτά το 1ο γήπεδο Πετάνκ, κάτι το οποίο επιθυμούσαν πολλοί Πειραιώτες που ασχολούνται με το συγκεκριμένο άθλημα. Πρόκειται για ένα όμορφο αποτέλεσμα, το οποίο έχει επιτευχθεί μέσα από ομαδική δουλειά των δύο δήμων, των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, φορέων της πόλης, σωματείων, ειδικών σχολείων και ομάδων παιδιών με αναπηρία. Πλέον, είναι ένα όμορφο πάρκο με χώρους πράσινου, με αθλητικές εγκαταστάσεις, όπου μπορούν να κάνουν χρήση όλοι οι πολίτες, αλλά κυρίως τα παιδιά με αναπηρία. Στην περιοχή, έχουμε πολλά ειδικά σχολεία και πιστεύω ότι η χρήση μπορεί να αυξηθεί και να είναι καθημερινή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω για τη συμβολή τους τον Γιώργο Ιωακειμίδη, τον Νίκο Μπελαβίλα και τους συνεργάτες του, το προσωπικό του δήμου, από τις υπηρεσίες πρασίνου, αρχιτεκτονικού, ηλεκτρολογικού, καθαριότητας τους αντιδημάρχους και κυρίως τον Δημήτρη Καρύδη που «το πήρε πάνω του», αλλά και τους Δημήτρη Αράπη, Αντωνία Καρακατσάνη, Παναγιώτη Ρέππα, Λεωνίδα Μανωλάκο. Το πάρκο Αργυροκάστρου, είναι πλέον ένα πάρκο αθλητισμού, αναψυχής και πρασίνου. Αξιοποιούμε έναν ακόμη πολύτιμο ελεύθερο χώρο για τους κατοίκους της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας και συνεχίζουμε με έργα και παρεμβάσεις σε κάθε γειτονιά της πόλης μας».


Δημοφιλέστερα

To Top