Αυτοκίνητο

SOS: Ξεχασμένο μωρό στο αυτοκίνητο

Η Εθνική Διοίκηση Οδικής Ασφάλειας των ΗΠΑ του Υπουργείου Μεταφορών, έχει ξεκινήσει από πέρσι μιά σχετική καμπάνια για το Σύνδρομο του Ξεχασμένου Μωρού (Forgotten Baby Syndrome).

Αυτή λέγεται «Look Before You Lock» προτρέποντας γονείς συνοδούς να ελέγχουν πριν κλειδώσουν. Στις ΗΠΑ περισσότεροι από 30 θάνατοι ετησίως αποδίδονται σε αυτό.

Είναι γνωστό ότι τα παιδιά είναι πολύ πιο ευάλωτα στις υψηλές θερμοκρασίες σε σχέση με τους ενήλικες. Αυτό συμβαίνει επειδή τα παιδιά έχουν μικρότερη αντοχή στη ζέστη και δεν μπορούν να προσαρμοστούν γρήγορα σε αυξημένες θερμοκρασίες, ενώ ο ιδρώτας τους δεν είναι τόσο αποτελεσματικός στη δροσιά του σώματός τους.

“Τα παιδιά είναι πολύ πιο ευάλωτα στη ζέστη από τους ενήλικες”, δήλωσε η Dr. Barbara Pahud, καθηγήτρια παιδιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Kansas. “Τα παιδιά έχουν πολύ μικρότερη αντοχή στη ζέστη και δεν μπορούν να προσαρμοστούν γρήγορα σε υψηλές θερμοκρασίες. Επιπλέον, ο ιδρώτας τους δεν είναι τόσο αποτελεσματικός στη δροσιά του σώματός τους.”

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ της NHTSA

Δημοφιλέστερα

To Top