Ελλάδα

Astir Marina – Βουλιαγμένη: 4,5 εκατ. ευρώ για μία θέση στην καλύτερη μαρίνα της Μεσογείου

Οι καθαρές θάλασσες, το γαλάζιο του ουρανού και το χρυσαφί χρώμα του ήλιου, σε συνδυασμό με την πολυνησία του Αιγαίου και του Ιονίου, ανέκαθεν αποτελούσαν το δυνατό τουριστικό χαρτί της Μεσογείου, αντίβαρο της Καραϊβικής. Ο θαλάσσιος τουρισμός στην Ελλάδα κρατούσε και κρατάει ένα ξεχωριστό, ζωγραφισμένο με πολύχρωμα και δυνατά χρώματα, κομμάτι της γενικής εικόνας. Πολυτελείς θαλαμηγοί και mega yachts κάθε καλοκαίρι πλέουν στις ελληνικές θάλασσες, οι οποίες βρίσκονται στο επίκεντρο του διεθνούς τζετ σετ.

Επιχειρηματίες παγκόσμιου βεληνεκούς, αστέρες του κινηματογράφου και της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας, αλλά και του αθλητισμού, επιλέγουν να περάσουν τις διακοπές τους πάνω σε υπερπολυτελείς θαλαμηγούς και mega yachts απολαμβάνοντας τις πανέμορφες εικόνες των ελληνικών νησιών και τις αισθήσεις που αναδύονται από το ελληνικό καλοκαίρι. Ζουν στην πραγματικότητα τον μύθο τους στην Ελλάδα και το επικοινωνούν στα εκατομμύρια θαυμαστές τους μέσω φωτογραφιών και οπτικοακουστικού υλικού που ανεβάζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία αποτελούν την καλύτερη διαφήμιση για τη χώρα. Είναι αξιοσημείωτο ότι ένα μεσαίου μεγέθους yacht συνεισφέρει όσο δύο μπουτίκ ξενοδοχεία, ενώ ένα και μόνο mega yacht παράγει το αποτέλεσμα ενός ολόκληρου resort. Η διαφήμιση από στόμα σε στόμα που ακολουθεί έχει πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα λόγω της επιδραστικότητας που έχουν οι jet setters επισκέπτες.


marina

Μακέτα που δείχνει πώς θα είναι ο χώρος όταν θα φιλοξενεί πολυτελή σκάφη

Το συγκριτικό αυτό πλεονέκτημα της Ελλάδας στον θαλάσσιο τουρισμό παίρνει άλλη διάσταση, αφού πλέον ελληνικά και ξένα κεφάλαια επενδύονται για να κατασκευαστούν πολυτελείς μαρίνες που θα γίνουν πόλος έλξης για υπερπολυτελή σκάφη τα οποία θα ελλιμενίζονται εκεί, δημιουργώντας έναν ακόμη πόρο εσόδων για την τοπική και εθνική οικονομία.

Οταν ακούμε Ιμπιζα, Μονακό, Σεν Τροπέ, Πορτοφίνο, στο μυαλό των περισσοτέρων έρχονται εικόνες από τις μαρίνες που υπάρχουν εκεί και μαγεύουν με την αρχοντιά και την πολυτέλεια που τις χαρακτηρίζει.

Ηρθε ο καιρός, λοιπόν, και οι ελληνικοί προορισμοί να διεκδικήσουν το δικό τους μερίδιο στη χρυσοφόρα αγορά.

Οποιος ανατρέξει στα δημοσιεύματα των τελευταίων και μόνο ημερών θα δει ρεπορτάζ για μαρίνες στον Αγιο Κοσμά στο Ελληνικό, στην Κέρκυρα, στο Ναύπλιο, στο Αργοστόλι, στην Πύλο σε σύνδεση με την Costa Navarino, στην Αιτωλοακαρνανία. Το «διαμάντι του στέμματος» όμως αυτή την εποχή είναι η Αστήρ Μαρίνα, που βρίσκεται σε ένα από τα ωραιότερα σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Επί χρόνια η Βουλιαγμένη ήταν το παραθαλάσσιο προάστιο της Αθήνας με φυσική ομορφιά, υψηλό βιοτικό επίπεδο, με σήμα κατατεθέν το «Astir Palace Hotel», τον «“Αστέρα” Βουλιαγμένης», όπως το έλεγε ο κόσμος.


marina-maketa

Σχέδιο που δείχνει πώς θα ελλιμενίζονται τα σκάφη ανάλογα με το μήκος τους

Υπεραξία

Σήμερα η Βουλιαγμένη εξελίσσεται σε έναν διεθνή τουριστικό προορισμό. Το θρυλικό ξενοδοχείο βρίσκεται πλέον υπό τη διαχείριση ενός από τα ισχυρότερα διεθνώς brands στον κλάδο των ξενοδοχείων, του Four Seasons Hotels & Resorts. Ομως η επένδυση αυτή αποκτά υπεραξία μετά την υλοποίηση του σχεδίου για τη δημιουργία μιας πολυτελούς μαρίνας η οποία ταράζει τα νερά.

Η Astir Marina της Βουλιαγμένης έχει γίνει ήδη talk of the town, αν και δεν βρίσκεται ακόμη σε πλήρη λειτουργία. Το Σάββατο 20 Μαΐου κατέπλευσε και έδεσε στον ντόκο, κάνοντας ποδαρικό, η πρώτη θαλαμηγός με το όνομα «Silly», που φέρεται να ανήκει στον εφοπλιστή Γιάννη Καραγιώργη. Η Πέννυ Ζαγλαρίδου, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Αστήρ Μαρίνα, σχολίασε: «Είμαστε υπερήφανοι και χαρούμενοι με τον ερχομό του πρώτου σκάφους στην Astir Marina. Ηταν μια πολύ σημαντική στιγμή, καθώς ένα σπουδαίο έργο ολοκληρώνεται και γίνεται σταδιακά πραγματικότητα. Εργαζόμαστε ακατάπαυστα και ανυπομονούμε να δούμε τη μαρίνα σε πλήρη λειτουργία, γεμάτη σκάφη και κόσμο που απολαμβάνει τις ασυναγώνιστες εμπειρίες που έχουμε σχεδιάσει για τους επισκέπτες μας».

Δημοφιλέστερα

To Top