Οικονομία

Αθήνα: Με το «δεξί» (και) ο Ιούνιος για τον τουρισμό, διψήφια αύξηση στις τιμές των ξενοδοχείων

Στα 180 ευρώ διαμορφώνεται για το μήνα Ιούνιο η μέση on line ξενοδοχειακή τιμή για την Αθήνα, έχοντας σημειώσει σημαντική αύξηση, σε διψήφιο ποσοστό, σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν.

Η ανάκαμψη ως προς τις τιμές μέσα στο 2023 την πλήρη, κανονική χρονιά χωρίς ταξιδιωτικούς περιορισμούς λόγω της πανδημίας καταγράφεται σε σύγκριση με το 2022 σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, απόρροια σε μεγάλο βαθμό της ακρίβειας και του πληθωρισμού. Ωστόσο, ειδικά η ελληνική πρωτεύουσα φαίνεται ότι διανύει φέτος την καλύτερή της χρονιά τουριστικά, γεγονός το οποίο αποτυπώνεται και στα νούμερα του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος όπου ο Μάιος έκλεισε επίσης με διψήφιο ποσοστό αύξησης έναντι του Μαΐου του 2019, έτος που ήταν το υψηλότερο -ιστορικά- σε επιδόσεις για την πόλη.

Ετσι, η αύξηση για ένα δίκλινο δωμάτιο στην ελληνική πρωτεύουσα όπως προκύπτει από τα στοιχεία για τις μέσες on line ξενοδοχειακές τιμές που συγκεντρώνει η γνωστή μηχανή αναζήτησης trivago για κορυφαίους αστικούς προορισμούς διεθνώς διαμορφώνεται στο +4% έναντι του αμέσως προηγούμενου μήνα, του Μαΐου και στο +26% σε ετήσια βάση.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Δημοφιλέστερα

To Top