Διεθνή

Αϊτή: Τουλάχιστον 42 νεκροί και χιλιάδες εκτοπισμένοι εξαιτίας πλημμυρών – Δείτε βίντεο

Σφοδρές βροχοπτώσεις έπληξαν την Αϊτή το σαββατοκύριακο με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 42 άνθρωποι, ενώ άλλοι 11 αγνοούνται, σύμφωνα με απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα χθες Δευτέρα η Πολιτική Προστασία.

Οι σφοδρές βροχές προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες και κατολισθήσεις σε επτά από τους δέκα νομούς της χώρας, που είναι ήδη βυθισμένη σε οξεία ανθρωπιστική κρίση τροφοδοτούμενη από τη βία των συμμοριών.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, που έκανε λόγο από την πλευρά του για 15 νεκρούς και 8 αγνοούμενους, οι βροχοπτώσεις έπληξαν 37.000 ανθρώπους και ανάγκασαν 13.400 να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Η πόλη Λεογκάν, 40 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Πορτ-ο-Πρες, υπέστη ιδιαίτερα σκληρό χτύπημα, εκτεταμένες ζημιές εξαιτίας της υπερχείλισης τριών ποταμών.

Τουλάχιστον 20 κάτοικοί της έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας.

«Οι κάτοικοι είναι απελπισμένοι. Τα έχασαν όλα. Τα νερά κατέστρεψαν τα χωράφια τους, έπνιξαν τα ζώα τους», περιέγραψε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δήμαρχος της Λεογκάν, ο Ερνσόν Ανρί.

Χιλιάδες οικογένειες επλήγησαν στην πόλη, σημείωσε, υπογραμμίζοντας πως χρειάζονται τρόφιμα, πόσιμο νερό και φάρμακα.

Οι πλημμύρες προκάλεσαν εκτεταμένες υλικές ζημιές σε όλη τη χώρα, κατέστρεψαν εκατοντάδες σπίτια και προκάλεσαν ζημιές σε δρόμους.

Δημοφιλέστερα

To Top