Πολιτική

Εκλογές 2023: Έβγαλαν ήδη τη ΝΔ κυβέρνηση στον ΣΥΡΙΖΑ – Διαβάστε την ανακοίνωση για τη Θράκη

Μπορεί να απομένουν περίπου 20 ημέρες για τις εκλογές, ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι έχει ήδη καταλήξει στο… αποτέλεσμα «βγάζοντας» κυβέρνηση της ΝΔ.

Δημοσίως, η Κουμουνδούρου και τα στελέχη της υποστηρίζουν ότι μάχονται για την ανατροπή. Ωστόσο μάλλον προβληματική, είναι η διατύπωση σε μία επίσημη γραπτή ανακοίνωση του κόμματος για την Θράκη με τίτλο «Δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις στη Θράκη απέναντι στην τουρκική επιρροή – Υποκρισία και ακροδεξιά παιχνίδια από την κυβέρνηση», εννοώντας της ΝΔ.

Στην ανακοίνωση, που προφανώς διάβασαν περισσότεροι του ενός πριν κοινοποιηθεί, η ΝΔ αναφέρεται και δεύτερη φορά ως «κυβέρνηση», μέσα στο κείμενο. 

Επίσης, αναφέρεται και ο Στράτος Σιμόπουλος ως «βουλευτής της» (σ.σ. εννοεί της κυβέρνησης) επιτέθηκε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ.Μπουρνού επειδή τόνισε ότι οι δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες για να υπάρξει ανάσχεση της τουρκικής επιρροής στη Θράκη.


syriza_anakoinosi_thraki

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις στη Θράκη απέναντι στην τουρκική επιρροή – Υποκρισία και ακροδεξιά παιχνίδια από την κυβέρνηση

Στην απεγνωσμένη προσπάθειά της να αλιεύσει ψήφους από τα ακροδεξιά, η κυβέρνηση κλιμακώνει την επικίνδυνη στρατηγική της δημιουργίας έντασης και πόλωσης στην Θράκη και επιστρέφει τη χώρα σε άλλες εποχές. Σήμερα ο βουλευτής της κ Σιμόπουλος επιτέθηκε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ.Μπουρνού επειδή τόνισε ότι οι δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες για να υπάρξει ανάσχεση της τουρκικής επιρροής στη Θράκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μέσω των πολιτικών που άσκησε ως Κυβέρνηση και των συγκεκριμένων προτάσεων του προγράμματός του, στηρίζει αταλάντευτα αυτήν τη θέση που μαζί με την υποστήριξη στην οικονομική ανάπτυξη της Θράκης αποτέλεσαν ένα μίνιμουμ πεδίο συναίνεσης στο πλαίσιο της Διακομματικής Επιτροπής το 2020.

Ξεκάθαρη στον δημοκρατικό κόσμο της χώρας είναι η υποκρισία της ΝΔ που στο πλαίσιο της Έκθεσης της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη υποστήριζε
– τον “εκσυγχρονισμό και βελτίωση του πλαισίου…της μειονοτικής και θρησκευτικής πολιτικής είτε αυτή αφορά την εκπαιδευτική διάσταση είτε τη θρησκευτική” (σελ. 50)
– τον “εκσυγχρονισμό” του νόμου για τους μουφτήδες “με την μεγαλύτερη δυνατή αποδοχή της μειονότητας” και εκσυγχρονισμό του “μη-εφαρμόσιμου” νόμου για τις βακουφικές περιουσίες (σελ. 50-51)

Δημοφιλέστερα

To Top