Πολιτική

Εκλογές 2023 – ΚΚΕ: Η συνέντευξη του Μητσοτάκη ήταν μια ομολογία για το τι περιμένει τον ελληνικό λαό στις 26 Ιούνη

Το Κομουνιστικό Κόμμα Ελλάδος σχολίασε τα όσα ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεντευξή του στην ΕΡΤ, την οποία χαρακτηρίζει ομολογία του προέδρου της ΝΔ, κάνοντας λόγο για το τι περιμένει την Ελλάδα μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Ο Περισσός μεταξύ άλλων αναφέρεται στο νέο μνημόνιο με το μανδύα του Ταμείου Ανάκαμψης, τα κονδύλια του οποίου θα ωφελήσουν μόνο τις μεγάλες επιχειρήσεις, δέσμευση για νέα ματωμένα πλεονάσματα και επικίνδυνες εκτός από κοστοβόρες δεσμεύσεις προς το ΝΑΤΟ και σημειώνει πως μπορεί να χαλάσει τα σχέδια της ΝΔ με πιο δυνατό ΚΚΕ και μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση.

«Η συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη ήταν μια ομολογία για το τι περιμένει τον ελληνικό λαό στις 26 Ιούνη:

– Τα ανελαστικά προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης με την παραδοχή ότι αποτελεί μνημόνιο, τα κονδύλια του οποίου προορίζονται για μεγάλες επιχειρήσεις κι αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις.

-Τα ματωμένα πλεονάσματα και οι όροι του προγράμματος σταθερότητας.

-Οι δεσμεύσεις προς το ΝΑΤΟ που, πέρα από τους μεγάλους κινδύνους, κοστίζουν στον ελληνικό λαό δισεκατομμύρια ευρώ σε εξοπλισμούς.

-Ένας οδικός χάρτης στις ελληνοτουρκικές διάφορες υπό ΝΑΤΟΐκή ομπρέλα» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του.

«Αυτά θα επιχειρήσει να υλοποιήσει μια επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ, σε αυτά θα συμφωνούν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ως μια βολική και συναινετική “αντιπολίτευση”» προσθέτει το σχόλιο του κόμματος και καταλήγει:

«Μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια με πιο δυνατό ΚΚΕ και μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση στον αντίποδα του κοινού προγράμματος κεφαλαίου, ΕΕ και των κομμάτων που κινούνται στις παραπάνω ράγες».

Δημοφιλέστερα

To Top