Πολιτική

Εκλογές 2023 – Μητσοτάκης από Θάσο: Είμαστε οι μόνοι που μπορούν να εγγηθούν σταθερή ανάπτυξη και μείωση φόρων

Τη Θάσο επισκέφθηκε το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τον χαιρετισμό του σε συγκέντρωση πολιτών ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε:

Σας ευχαριστώ πολύ γι’ αυτή την πολύ όμορφη υποδοχή.

Κύριε Δήμαρχε, κύριε Περιφερειάρχα, αγαπητοί υποψήφιοι στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, φίλες και φίλοι, Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες, δεν μπορούσα να ολοκληρώσω τη δεύτερη προεκλογική περίοδο μέσα σε δύο μήνες χωρίς να κάνω ένα σταθμό στην αγαπημένη μου Θάσο.

Είμαι σήμερα εδώ, κατ’ αρχάς για να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί στην κάλπη της 21ης Μαΐου. Η Θάσος ψήφισε εκκωφαντικά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας, με ποσοστά πρωτόγνωρα για το νησί σας, αλλά ποσοστά τα οποία πιστεύω ότι με τον τρόπο τους μπορούν να ερμηνευθούν. Γιατί -όπως είπε και ο Δήμαρχος- αυτά τα τέσσερα χρόνια αν κάτι αποδείξαμε ως κυβέρνηση, είναι ότι στεκόμαστε κοντά στα προβλήματα των πολιτών και στηρίζουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ανεξαρτήτως χρώματος, για να βελτιώσει τη δική σας καθημερινότητα.

Έχει δίκιο ο Δήμαρχος όταν λέει ότι «τα κονδύλια τα οποία εκταμιεύτηκαν όχι μόνο για τη Θάσο, αλλά συνολικά για την Τοπική Αυτοδιοίκηση αυτή την τετραετία, δεν έχουν προηγούμενο» και το αποτύπωμα αυτών των παρεμβάσεων εσείς το γνωρίζετε πολύ καλύτερα από εμένα.

Όπως βλέπετε και το οικονομικό αποτύπωμα μιας πολιτικής η οποία έδωσε έμφαση στην ανάπτυξη, στη στήριξη της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, στην τόνωση του τουρισμού και στη βελτίωση των εισοδημάτων για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα.

Αυτό πιστεύω ότι έχει μία ξεχωριστή σημασία σε ένα νησί όπως η Θάσος, που όπως είπατε είναι η «ναυαρχίδα» του τουρισμού στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Εσείς εδώ βλέπετε τα απτά αποτελέσματα της επιτυχημένης οικονομικής μας πολιτικής.

Ο τουρισμός πηγαίνει από ρεκόρ σε ρεκόρ. Το προϊόν της Θάσου αναβαθμίζεται, καινούριες επενδύσεις γίνονται, ανεβαίνουν οι μισθοί για τους εργαζόμενους όταν οι επενδύσεις οι οποίες γίνονται είναι πιο ποιοτικές και όταν αυξάνει η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Έτσι έρχεται η ποιοτική ανάπτυξη για όλους. Αποδείξαμε ότι αυτό μπορούμε να το κάνουμε πράξη εδώ και τέσσερα χρόνια και σας ζητώ να μας δώσετε τη δύναμη να συνεχίσουμε σταθερά, τολμηρά σε αυτή την πορεία.

Γιατί πράγματι, και σε αυτή την κάλπη, συγκρούονται ουσιαστικά δύο διαφορετικές κοσμοθεωρίες για το πώς αντιλαμβανόμαστε και την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη. Για εμάς, για τη Νέα Δημοκρατία, για τη μεγάλη μας λαϊκή προοδευτική παράταξη, το κύριο μέλημα είναι πώς θα «μεγαλώσει η πίτα».

Εμείς ξέρουμε πολύ καλά ότι μειώνοντας τους φόρους έρχονται επενδύσεις και δημιουργούνται νέες δουλειές. Το αποδείξαμε, θα εξακολουθούμε να το κάνουμε. Οι αντίπαλοί μας εισηγούνται μία άλλη συνταγή, την οποία τη δοκιμάσαμε και αυτή. Αυξημένοι φόροι κυρίως για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, για τη μεσαία τάξη. Είδαμε τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής, δεν θέλουμε να ξαναγυρίσουμε σε αυτό το παρελθόν. Εμείς είμαστε το μόνο κόμμα, το οποίο μπορεί να εγγυηθεί ότι η οικονομία μας μπορεί να παραμείνει σε μία σταθερή τροχιά ανάπτυξης, ότι οι φόροι θα εξακολουθούν να μειώνονται, αλλά και ότι το πλεόνασμα της συλλογικής ευημερίας θα μοιράζεται τελικά δίκαια σε όλες και σε όλους.

Δημοφιλέστερα

To Top