Πολιτική

Εκλογές 2023: Ο Γιάνης Βαρουφάκης …εξηγεί πώς ο Τσίπρας παρέδωσε τα κλειδιά της δημόσιας περιουσίας, αφού ο ίδιος είχε κλείσει τις τράπεζες

«Διάλεξη» για το πώς ο Αλέξης Τσίπρας παρέδωσε τα κλειδιά της δημόσιας περιουσίας στην Τρόικα και τους δανειστές έκανε σε πρόσφατη ομιλία του ο Γιάνης Βαρουφάκης, αν και «ξέχασε» να σημειώσει στην ομιλία του το δικό του μερίδιο ευθύνης όταν αποφάσισε να κλείσει τις τράπεζες.

Η ομιλία Βαρουφάκη ξεκίνησε με την περιγραφή του τι είναι το «υπερταμείο». Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΜεΡΑ25 «η Τρόικα έδωσε εντολή στον Τσακαλώτο και στον Τσίπρα να φτιάξουν ένα super fund – λες και είναι Σούπερμαν – και στο οποίο θα βάλουμε όλη τη δημόσια περιουσία, όση δεν έχουμε ξεπουλήσει ήδη».

@billisowillys

Φιλα την μποτα του Γερμανό τσολια Μιχαλάκης όσο εσύ λιμοκτονας #greekelections2023 #πολιτικηορθοτητα #μπεσφοργιου #ελληνικοτικτοκ #προεκλογικηκαμπανια

♬ original sound – Ο ΜΑΝ

Αυτό, ακούγεται να λέει ο Γιάνης Βαρουφάκης, από μόνο του δεν είναι τραγικό, φτιάχνεις ένα υποτιθέμενο δημόσιο φορεά που βάζεις μέσα όλη τη δημόσια περιουσία.

«Σε ποιον δίνεις τα κλειδιά; Έχει έναν πρόεδρο που τον διορίζει η Τρόικα, έναν αντιπρόεδρο που τον που τον διορίζει η Τρόικα και ένα καταστατικό που ορίζει ότι χωρίς τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο δεν λαμβάνεται καμία απόφαση» συνέχισε την παρουσίαση του υπερταμείου ο Γιάνης Βαρουφάκης καταλήγοντας στο εξής:

«Με λίγα λόγια είμαστε η μοναδική χώρα στην ιστορία της ανθρωπότητας που με απόφαση, με ψήφο, με νομοθέτηση της Βουλής μας, της πλειοψηφίας τους, των μνημονιακών κομμάτων, παραδώσαμε τα κλειδιά όλης της δημόσιας περιουσίας σε ξένες δυνάμεις. Αυτό δεν το έκανε ούτε η Βέρμαχτ».

Δημοφιλέστερα

To Top