Πολιτική

Εκλογές 2023, Ράνια Θρασκιά: Προσπαθώ να ξεκλέβω πέντε λεπτά κάθε μέρα για να διαβάζω κάτι από το Σύνταγμα

Στην νέα της καθημερινότητα μετά τη συμμετοχή της στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, στο πώς αντιμετωπίστηκε στην προεκλογική περίοδο αλλά και στην εκτίμησή της για το τι είναι το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα αναφέρθηκε η Ράνια Θρασκιά σε συνέντευξή της στην Καθημερινή.

Αρχικά εξομολογήθηκε ότι καθημερινά προσπαθεί να διαβάζει λίγες σελίδες από το Σύνταγμα που δόθηκε στους βουλευτές μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου. «Μας το έδωσαν προχθές στην ορκωμοσία και προσπαθώ κάθε μέρα να ξεκλέβω πέντε λεπτά και να διαβάζω από κάτι. Γενικά διαβάζω πολύ» είπε χαρακτηριστικά η Ράνια Θρασκιά.

Υποστήριξε, δε, ότι ενδεχομένως αυτό που οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ στο να την επιλέξει να ήταν μια πρωτοβουλία που είχε αναπτύξε με τον Κωστή Χατζηδάκη για τη μείωση των πλαστικών λέγοντας «νομίζω, λοιπόν,ότι στον ΣΥΡΙΖΑ είδαν αυτή την πλευρά μου και με πλησίασαν. Αν με προσέγγιζαν σαν παρουσιάστρια, δεν θα πήγαινα».

Στο ερώτημα, δε, αν στεναχωρήθηκε για όσα γράφτηκαν για την ίδια μετά την εκλογή της στη «βουλή της μιας ημέρας» η Ράνια Θρασκιά απάντησε ότι «προσπάθησαν να με παρουσιάσουν ως τηλεπαρουσιάστρια, ως αμόρφωτη, όλα αυτά που στο κάτω-κάτω δεν ισχύουν. Καταλαβαίνω, υπήρξε θυμός και για το αποτέλεσμα και για το ότι δεν εξελέγησαν πραγματικά πολύ άξιοι συνυποψήφιοι. Προσωπικά, όμως, δεν πιστεύω στα διαζευτικά “ή”, αλλά στα συνθετικά “και”, έτσι πορεύομαι και έτσι θα πορευθώ».

Κατά την ίδια ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «σαν ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα που επιτρέπει στον άνθρωπο να αναπτύσσεται και να προοδεύει, που είναι υπέρ της αριστείας, όμως όλα αυτά σε συνθήκες κοινωνικής ισότητας και ίσων ευκαιριών».

Αποκάλυψε, τέλος, ότι δεν έκανε κεντρική προεκλογική ομιλία τον Μάιο «αλλά προσέφερα ένα σεμινάριο ψυχικής ενδυνάμωσης (σ.σ. με τίτλο «Πώς να αλλάξω ό,τι δεν μου αρέσει στη ζωή μου») που συγκέντρωσε περισσότερους από 300 ανθρώπους. Τι νόημα θα είχε μία ακόμη προεκλογική ομιλία;»

Δημοφιλέστερα

To Top