Πολιτική

Εκλογές 2023 – Ρωμανός: ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ διαγκωνίζονται ποιος θα εξαγγείλει περισσότερους φόρους

Στην προεκλογική αντιπαράθεση για τα οικονομικά προγράμματα των κομμάτων αναφέρθηκε σήμερα ο Νίκος Ρωμανός, διευθυντής γραφείου Τύπου της ΝΔ τονίζοντας με έμφαση ότι τα δύο κόμματα αντιπολίτευσης κάνουν ανταγωνισμό μεταξύ τους στο ποιος θα εξαγγείλει περισσότερους φόρους.

Ο κ. Ρωμανός μίλησε στο «Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8» και στην επισήμανση του δημοσιογράφου ότι από την αντιπαράθεση των αντιπολιτευτικών κομμάτων, προκύπτει μια κοινή συνισταμένη, που λέει ότι η ΝΔ χαϊδεύει τις μεγάλες επιχειρήσεις, μη φορολογώντας τα υπερβολικά κέρδη, ο κ. Ρωμανός απάντησε ότι «φαντάζομαι ότι αυτή η άποψη είναι μία από αυτές που κρίθηκαν και πριν από δέκα μέρες και νομίζω ότι η απάντηση των πολιτών είναι η καλύτερη απάντηση και σε αυτή την κριτική».

«Η κοινή συνισταμένη είναι ότι διαγκωνίζονται στο ποιος θα υποσχεθεί περισσότερους φόρους» τόνισε ο κ. Ρωμανός, ενώ διατύπωσε και τη διαφωνία του ως προς το ποιες επιχειρήσεις εννοούν τα αντιπολιτευτικά κόμματα ως μεγάλες.

«Διαφωνώ ότι το να αυξάνεις τον φόρο στα μερίσματα για πάνω από τις 50.000 είναι φόρος στις μεγάλες επιχειρήσεις και στους μεγάλους και στα καρτέλ. Είναι φόρος στη μικρομεσαία επιχείρηση. Μία ΙΚΕ μικρομεσαία, η οποία έχει κέρδη πάνω από 50.000 και κάνει διανομή μερίσματος πάνω σε αυτά τα κέρδη θα πληρώσει αυξημένο φόρο βάσει αυτών που υπόσχεται το ΠΑΣΟΚ. Αυτό δεν είναι φόρος στους μεγάλους, είναι φόρος στους μικρομεσαίους. Και αν υπάρχει μια ιδεοληψία από την άλλη πλευρά, η οποία δεν κατανοεί ότι με την αύξηση των φόρων η οποία δοκιμάστηκε στο παρελθόν, δεν πετυχαίνεις τίποτα άλλο από το να μην μπορείς να έχεις ούτε ισχυρό κοινωνικό κράτος, ούτε να βοηθάς τους αδύναμους, ούτε να αυξάνεις τους μισθούς, ούτε να μειώνεις την ανεργία, τότε φοβάμαι ότι προφανώς αυτές είναι οι κοινωνικές μας διαφορές και γι’ αυτές κρινόμαστε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ρωμανός.

Δημοφιλέστερα

To Top